Sport

Triscsuk Krisztina agyrázkódást szenvedett

A dunaújvárosiak irányítója az orosz Asztrahanyocska elleni kézilabda EHF-kupa negyeddöntő visszavágójának (25-20) huszadik percében fogott homlokkal talajt.

Ijesztő volt a jelenet. Triscsuk Krisztina, a csapat egyik, ha nem a legfontosabb játékosa, vezére, már öt gólnál járt, de csak feküdt a földön. Ápolni kellett. Láthatóan erősen szédült, ezért bekísérték az öltözőbe.

A második félidőben mégis kijött a többiekkel, és végül nyolc gólt szerzett az orosz Asztrahanocska ellen 25-20-ra megnyert visszavágón, amellyel a Dunaújvárosi KA kivívta az EHF-kupa elődöntőbe jutást.

Ilyen erős fájdalmat még sosem éreztem

– mondta Triscsuk a borsonline.hu érdeklődésére.

Amikor a mérkőzés hevében a sportoló sérülést szenved, és úgy érzi a csapatnak mindenképpen szüksége van rá, olyan mennyiségű adrenalin szabadul fel benn, ami képes a fájdalmat jelentősen csökkenteni, olykor elfedni. Mindez a meccs hevében olyan döntésre sarkalhatja, amelynek később súlyosabb következménye is lehet akár.

Triscsuk nem is tudja, mekkora kockázatot vállalt. A Dunaújvárosi KA irányítójának a mérkőzés utáni rosszulléte estére sem csökkent, így vasárnap este ellátták a székesfehérvári kórház ambulanciáján. Hétfő reggel koponya-CT vizsgálaton esett át, ahol megállapították, hogy szerencsére agyrázkódáson kívül nincs komolyabb baja.

Más aligha tért volna vissza a pályára, de Krisztát különlegessé teszi az akaratereje

– jegyezte meg Radulovics Bojana, a Dunaújváros szakmai vezetője.

A válogatott játékos most többféle gyógyszert szed, és otthon pihen. Csütörtökön már szeretne pályára lépni az Érd elleni bajnokin. Szerintünk nem kéne.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik