Sport

Fehérvár AV19: „Az anyagi stabilitást most sem sikerült elérnünk”

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint z EBEL csapatainak költségvetését tekintve éppen ott vannak a rangsorban, ahova most az eredményeik soroltak.

Mint ismert, a tizedik helyen zárt, így lemaradt a rájátszásról a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL-ben.

Ocskay Gábor a feol.hu-nak adott interjújában elmondta, bár az idény előtt összerakott keret alapján a rájátszásba várták a csapatot, már augusztus vége felé látszott, hogy nem lesz ez annyira egyszerű.

A két, májusban megműtött legjobb légiós (Frank Banham és Andrew Sarauer) nagyon hiányoztak, ez rá is nyomta bélyegét a szezonunkra. Csak a meccsek felén játszottak, s nem is olyan állapotban, amilyenben jó teljesítmény lett volna várható tőlük. Mindemellett a keresztszalag-szakadással műtött Bartalis István sem játszott decemberig, s a Rob Pallin javaslatára szerződtetett légiósaink sem tudtak megfelelő produkciót nyújtani

– mondta a szakember, majd hozzáfűzte, nem alakultak jól a dolgok, melyek megelőzhetőek lettek volna, ha előbb meglépik az edzőcserét.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Csak a két kapus, valamint a védelemből dicsérhetők játékosok. Vannak bekkek, akik kimondottan jók voltak, de a csatárok közül nem tudok kiemelni senkit sem, aki az elvárásnak megfelelően, vagy afölött teljesített volna. Ez a nagy probléma. A két fiatal, Vincze Péter és Sárpátki Tamás üde színfolt volt. Csalódást okozott, hogy az EBEL-ben szereplő 12-14 magyar válogatott játékos nem azt hozta, amit tud.

Ocskay végezetül a klub pénzügyi helyzetéről is ejtett pár szót.

Évek óta jelentős anyagi gondokkal küszködünk, s nincs ez másként most sem. A stabilitást most sem sikerült elérnünk, a fő támogatónk az önkormányzat, s ha a város nem állna a hoki mellett, akkor nagyon nagy bajban lennénk. Az EBEL csapatainak költségvetését tekintve éppen ott vagyunk a rangsorban, ahova most az eredményeink soroltak. De most nem a pénztelenség volt a fő probléma, hanem a példátlan sérüléshullám, ami a szakmai munka minőségét kérdőjelezi meg. Hannu Järvenpää március végéig, a Magyar Kupa zárultáig itt lesz velünk, dolgozik az EBEL-csapattal. Rövid időn belül tehát ebben nem lesz döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik