Sport

Babosnak a korábbi Grand Slam-döntős sem jelentett akadályt

Újabb skalpot gyűjtött be a magyar teniszező.

Tovább folytatja kiváló szereplését Babos Tímea a Dohában zajló 2 517 250 dollár összdíjazású WTA premiertornán. A világranglista 48. helyén álló magyar játékos az első fordulóban az amerikai Madison Brengle ellen szetthátrányból fordítva győzött, kedden pedig az a Sara Errani volt az ellenfele, aki 2012-ben döntőt játszott az Roland Garroson.

Jelenleg a ranglista 17. helyén tartózkodik az olasz, de ez sem zavarta Babost abban, hogy bejusson a harmadik fordulóba. Az első szettet mindkét játékos breakkel kezdte, majd ugyanezt eljátszották 3-3-nál is. A játszma fordulópontja az volt, amikor a 22 éves magyar teniszező 5-4-nél ismét elvette Errani adogatását, így 51 perc játék után előnybe került.

A második szett már sokkal simább volt, Babos elképesztő teniszt bemutatva szó szerint lemosta a pályáról az olaszt. A saját játékát mindig kivétel nélkül hozta – még ha volt, hogy nehezebben is – ellenfelét pedig kétszer is sikerült breakelnie.

Babos így közél másfél óra játék után újabb skalpot begyűjtve bejutott a harmadik fordulóba, ahol a spanyol Garbine Muguruza, vagy a japán Nao Hibino lesz az ellenfele.

Eredmény – WTA-premiertorna, Doha (Katar), második forduló

Babos Tímea – Sara Errani (olasz) 6-4, 6-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik