Sport

Hanga Európa legjobb játékosa a posztján

A Hanga Ádám vezette Laboral Kutxa Vitoria az elődöntőig jutott a hétvégén La Corunában a kosárlabda Spanyol Király Kupában.

A baszk együttes a pénteki negyeddöntőben 79-77-re legyőzte az Obradoriót, a magyar légiós a meccs legjobbjaként 20 pontot és 8 lepattanót gyűjtött, 7 triplakísérletéből 6 volt sikeres.

Szombaton a címvédő Real Madrid 86-80-as sikerével megállította a Vitoriát, Hanga akkor 35 perc alatt 12 pontig, valamint 3-3 lepattanóig és gólpasszig jutott. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 18 lett, ezzel a csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult.

Hátrányba kerültünk, visszajöttünk, harcoltunk, de nem sikerült. Szomorúak voltunk, de nem elkeseredettek. Ez a hétvége sokat kivett belőlem

– nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves kosaras, hozzátéve, következő céljuk az, hogy negyeddöntőbe jussanak az Euroligában.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Menedzsere, a kupaküzdelmeket a helyszínen végignéző Lóránt András kiemelte, Hanga előtt a kupa történetében csak egy játékos, a világ- és Európa-bajnok Juan Carlos Navarro dobott hat triplát egy meccsen.

Európában két hétvégére figyel oda különösen a szakma, a Király Kupára és az Euroliga négyes döntőre. Ádám karrierjét évek óta megkülönböztetett figyelemmel kísérik a szakemberek, s ebben a szezonban a Laboral és az ő játékának köszönhetően még jobban igaz ez

– közölte a menedzser.

Lóránt András kifejtette, a kupahétvégén nyújtott teljesítménye miatt Hanga – akinek az NBA-s San Antonio Spurs 2011-ben lefoglalta a játékjogát – egyértelműen az érdeklődés középpontjába került.

Ádám támadásban és védekezésben is komplex játékra képes, amit tovább fokoz az atletikusságával. Ezért ma Európában ő számít a legjobb játékosnak a posztján

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik