Sport

Miklós Edit remekelt, biztosította helyét a vk-döntőn

A pénteki győztest is megelőzte a magyar versenyző.

A pénteki nap után szombaton is lesiklóversenyt rendeztek az alpesi sízők világkupa-sorozatában. A helyszín továbbra is az olaszországi La Thuile volt, Miklós Edit pedig javított az előző napi eredményéhez képest. Olimpiai hetedik versenyzőnk 13. lett pénteken, szombaton pedig a nyolcadik leggyorsabb idővel teljesítette a pályát.

A körülmények nem voltak ideálisak, a nagy szél miatt negyedórával később kezdődött a verseny, de az időjárás végig megnehezítette a sízők dolgát. Miklós ennek ellenére kiválóan szerepelt, pedig a kanyargós szakaszok miatt ez a pálya nem is igazán feküdt neki.

A magyar hölgy tizenötödikként rajtolt, beérkezésekor az ötödik pozícióban vált, utána hárman még megelőzték. Maga mögé utasította többek között viszont a pénteki győztes Lara Gutot és a fantasztikus szezont futó Cornelia Hüttert.

A nyolcadik hely azt jelenti, hogy egy versennyel a szakági világkupa befejezése előtt Miklós Edit már kvalifikálta magát a St. Moritzban március 16-án sorra kerülő vk-döntőre. Lesiklásban Edit a 11. helyen áll, míg összetettben a 35. pozíciót foglalja el.

A versenyt második helyen befejező Lindsey Vonn megnyerte a szakági vk-t.

Eredmény – Alpesi sí, lesiklás, La Thuile

1. Nadia Fanchini (olasz) 1:24.80
2. Lindsey Vonn (amerikai) +0.14
3. Daniela Merighetti (olasz) +0.72
…8. Miklós Edit +1.59

A szakági vk állása (még 1 verseny van hátra):
1. Vonn 580 pont (már megnyerte)
2. Larisa Yurkiw (kanadai) 407
3. Cornelia Hütter (osztrák) 387
…11. Miklós 189

Az összetett vk állása (még 12 verseny van hátra):
1. Vonn 1140
2. Lara Gut (svájci) 1097
3. Viktoria Rebensburg (német) 878
…35. Miklós 195

Ajánlott videó

Olvasói sztorik