Sport

Pécsnek is lesz új sportközpontja

Két versenymedencés uszodát, atlétikapályát, hatalmas sporttereket- és pályákat, valamint egy fedett élményfürdőt és egy nyitott strandot is kap Mecsekalja.

A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira – közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A képviselő elmondta, a két versenymedencés uszodát, atlétikapályát, hatalmas sporttereket- és pályákat, valamint egy fedett élményfürdőt és egy nyitott strandot is magában foglaló új Szabadidő- és Sportközpont a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szomszédságában tervezik megvalósítani. A z uszoda 1500-as bővíthető lelátót, míg a csarnok 6000 főre tervezett, de szintén bővíthető lelátót kap majd.

pécsi sportközpont 2

Az új Szabadidő- és Sportközpont terve egyáltalán nem új keletű elképzelés, hiszen 2011-ben már egyszer beadtak egy pályázatot, amelyben egy hasonlóan hatalmas és multifunkcionális mozgásközpont megépítéséhez szerettek volna forrásokat találni, azonban az a projekt abban a formában mégsem talált gazdára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik