Sport

Rio 2016: visszavonhatják a riói doppinglabor engedélyét

24.hu
24.hu

2016. 02. 12. 20:49

Március közepén azonnali hatállyal visszavonhatják a labor engedélyét.
Korábban a témában:

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) visszavonhatja a Rio de Janeiró-i labor engedélyét kevesebb mint fél évvel az olimpia kezdete előtt.

A WADA pénteki közleménye emlékeztet rá, hogy a brazil doppingellenes szervezet (ABCD) tavaly novemberben úgynevezett megfigyelési listára került, és ha az illetékesek március 18-ig nem teljesítik az akkor megfogalmazott iránymutatásokat, akkor azonnali hatállyal, automatikusan visszavonják a labor hitelesítését.

Ha ez megtörténik, akkor az augusztusi, riói olimpia során levett doppingminták ezreit Brazílián kívül kell majd megvizsgálni.

A WADA négy hónappal ezelőtt szüntette meg a labor korábbi felfüggesztését, ami miatt a 2014-es labdarúgó-világbajnokság során levett mintákat Svájcban kellett vizsgálni. A nemzetközi szervezet közölte: a közelmúltban egyeztetett a brazil hatóságokkal arról, hogy a doppingellenes szabályokat hangolják össze az állam jogrendszerével.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

győri eto kc (győri eto kc, győr, kézilabda)Nem is játszott, mégis továbbjutott az ETO a BL-ben
Szolnok, 2016. február 10.
Dusko Pijetlovic az olasz csapat tagja (b) és a szolnoki Stefan Mitrovic (b2) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 6. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco mérkõzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában 2016. február 10-én.
MTI Fotó: Bugány JánosItt a bizonyíték, hogy vízilabdában mi vagyunk a császárok