Sport

Hosszú Katinka nem először tett ilyet

Győrrel valamiért nem jön össze bajnoknőnk. Már 2015-ben is gondja volt az uszodával, és már akkor is visszalépett az országos bajnokságtól.

Mint arról csütörtökön a 24.hu is beszámolt, Hosszú Katinka nem indul az áprilisi országos bajnokságon. Helyette Amerikában edzőtáborozik. Erről a döntéséről továbbra sem a szövetséget, hanem a MOB-ot tájékoztatta. Hosszú indulása kifejezetten a női váltók olimpiai kvalifikációja miatt lenne fontos, mivel még egynek sincs kvótája, de Győrben megúszhatták volna a szintet.

Megjegyezzük, az úszónőnek már a tavalyi, szintén Győrben megrendezésre kerülő ob-val is problémája volt.

2015 júniusában csak a 100 hát előfutamában állt rajthoz és úszott 59,89-et, majd azonnal visszalépett a további versenyzéstől. Indoklásként elég érdekes problémát vetett fel, mondván, ugyan imád Magyarországon és magyar közönség előtt versenyezni, de mivel a frissen átadott uszodában nincs megfelelő bemelegítő medence, ez számára komoly sérülésveszéllyel járhat.

Ma délelőtt 59,89-et sikerült úsznom 100 háton Győrben, az Országos Bajnokságon. Nagyon örülök ennek az időnek mivel…

Közzétette: Katinka Hosszu – 2015. június 28.

A 2015 decemberi első, majd a második Hosszú-sajtótájékoztató után kiderült, a 2017-es budapesti világbajnokság reklámfilmjében való szereplés miatt már ekkor hadilábon állt a szövetséggel. Így a 2015-ös visszalépése mögötti valós indok inkább az, hogy a 100 hátas selejtezővel eleget tett a szövetség azon szabályának, miszerint az indulhat a világversenyen, aki rajthoz áll az országos bajnokságon, aztán mutatott egy fityiszt…

Akkor még csak háromszoros világbajnok volt, a tavaly augusztusi kazanyi vb óta már ötszörös. Hosszú és a szövetség közti ellentét mára akkorára duzzadt, hogy az úszónő és a férje immár a látszatra sem ad.

Az áprilisi országos bajnokság teljes lemondásából lett az újabb tűz, a csütörtöki ütésváltás a Magyar Olimpiai Bizottság és kvázi alkalmazottja, Kiss László szövetségi kapitány között.

A kapitány csütörtökön hivatalos közleményében azt nehezményezte, hogy a MOB “közvetítésével átnyúlt” a szövetség feje felett. Erre a MOB előhúzott egy korábbi Kiss László-levelet, amelyből kiderült, vagy durván feledékeny a kapitány, vagy valamit félreértelmezett, lévén saját február 4-én kelt soraiból az derül ki, maga kérte fel Borkai Zsolt elnököt, segítsen neki a levelében megfogalmazott öt kérdésre választ kapni, mivel vele nem áll szóba az úszó és edzője.

atv.hu
Egyre nevetségesebb ez a helyzet Forrás: atv.hu

Csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kiss László volt Kálmán Olga műsorvezető vendége. Élő adásban próbálta a kapitány felhívni a versenyzőnőt. A telefon kicsöngött, Hosszú nem vette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik