Sport

Babos rendesen megizzasztotta Grand Slam-döntős ellenfelét

Babos Tímea nagyszerű teljesítményt nyújtott eddig a 753 ezer dollár (208 millió forint) dollár összdíjazású, keménypályás szentpétervári tenisztornán, így pénteken a negyeddöntőben volt érdekelt a második helyen kiemelt Roberta Vinci ellen.

A tavalyi US Open-döntős olasz az első szettben csak nagy csatában tudta legyűrni a magyar teniszezőt: a 63 perces felvonás során Babos 5-2-re is vezetett, Vinci innen harcolta ki a rövidítést, amit aztán meg is nyert. A soproni játékos a második játszmában, 1-1-es állásnál el tudta venni világranglista 16. ellenfele adogatását, a brékelőny pedig kitartott a szett végéig, jöhetett a mindent eldöntő harmadik etap.

Babos rögtön egy brékkel indított, így 5-4-nél a meccs megnyeréséért adogathatott, Vinci azonban ekkor fogadóként nyert játékot. Ismét rövidítésig jutott a két játékos, ebben pedig újfent az olasz bizonyult jobbnak, így ő jutott be a legjobb négy közé.

“Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán” – nyilatkozott a meccs után honlapja, a babostimea.hu szerint a magyar teniszező. – “Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig.”

Babos hozzátette, mindenképpen pozitívumnak tartja, hogy az első játszma után vissza tudott jönni a meccsbe.

“Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam” – vélekedett a rangsorban 51. magyar teniszező, aki honlapja szerint legközelebb jövő héten Dubajban lép pályára, ahol egyesben lemondta a selejtezőt, ám párosban ott lesz a mezőnyben a német Julia Görges oldalán.

Babos Tímea a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt kap.

Eredmény – WTA-torna, Szentpétervár, negyeddöntő

Vinci (olasz, 2.) – Babos 7-6 (7-3), 4-6, 7-6 (7-4)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik