Élő Sport

Felnégyelte a stabil litvánokat a hokiválogatott

Rich Chernomaz együttese 4-0-ra győzte le ellenfelét az olimpiai selejtező első fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar együttes aktívabban, támadó felfogásban kezdte a mérkőzést, s fölénye a 15. percben érett góllá, amikor a debütáló Galló Vilmos lövését sodorta maga mögé a litvánok kapusa (1-0). Az újonc szerdán a sérült Sebők Balázs helyére került a keretbe, s első válogatott szereplésén ő nyitotta meg a gólok sorát.

A második harmadban néhány kiállítás nehezítette a házigazda dolgát, amely egy kettős emberhátrányt is átvészelt, majd egyenlő létszámnál Hári János csapott le egy kipattanó korongra, s kettőre növelte a magyar előnyt (2-0).

A harmad utolsó percei inkább a kakaskodásokról, összeszólalkozásokról szóltak, mint a játékról.A zárófelvonás elején Frank Banham távolról bombázott a litván kapuba, majd előbb a végig kiválóan védő Rajna Miklós mutatta be sokadik bravúrját, ezt követően egy gyors ellentámadást követően Kiss Dániel talált be, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A találkozó után a szurkolók több ezer plüssállatot dobtak a jégre, amelyeket a Magyar Jégkorong Szövetség kórházban ápolt gyerekeknek juttat majd el.

Nehéz mérkőzés volt, hiszen az ellenfelünk fegyelmezetten játszott, a kapusok pedig kiválóan védett. Ugyanakkor mi ragaszkodtunk a saját elképzeléseinkhez, ez pedig meghozta az eredményt. Ma a győzelem volt a legfontosabb, és hogy ebből önbizalmat merítsünk, ez különösképpen a fiatal játékosoknak fontos

– nyilatkozott a találkozót követően az M4 Sportnak Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Eredmény – Jégkorong olimpiai selejtező, 1. forduló:

Magyarország-Litvánia 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők:
Galló (15.), Hári (28.), Banham (43.), Kiss (46.)

Showműsor a kezdés előtt

A világhírű Freelusion csapata soha nem látott 3D-s élménnyel szolgált: programjukban víz önti el a játékteret, ami hirtelen megfagy, majd egy vulkanikus erő robbantja fel a jeget, s a zúduló lávafolyam mellett még számos csoda kel életre a tükörjégen.

Olvasói sztorik