Sport

Kiss László félrebeszél, maga kérte a MOB segítségét

24.hu
24.hu

2016. 02. 11. 16:01

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetése értetlenül áll Kiss László csütörtöki állásfoglalása előtt, amelyben az úszók szövetségi kapitánya többek között arról írt, hogy Hosszú Katinka esetében a MOB átnyúl a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) feje fölött.
Korábban a témában:

A MOB a reagálásában emlékeztetett arra, hogy a legendás mesteredző a múlt héten maga fordult Borkai Zsolt MOB-elnökhöz levélben, és kérte őt: próbálja meg elérni, hogy

ez a fölösleges – minek is nevezzem? – civakodás mielőbb lezáruljon és a magyar úszó válogatott a megszokott keretek között érhesse el azokat az eredményeket, amelyekre mindeddig a Magyar Olimpiai Bizottság is büszke volt”.

Levelét úgy folytatta, hogy amíg ez az “áldatlan állapot” fennáll, Hosszú Katinkától és edzőjétől

a versenyző edzőtábori igényeiről, a versenyzési terveiről, illetve arról szeretne tájékozódni, hogy számíthat-e rá a váltókban az áprilisi országos bajnokságon.  

hosszú katinka (Array)
Fotó: MTI

A MOB honlapján olvasható válaszból kiderül, Borkai Zsolt felkérte Szabó Bence MOB-főtitkárt, hogy a sportigazgatóság illetékes munkatársával közösen kérjen válaszokat Hosszú Katinkától a Kiss László által feltett kérdésekre. Szerdán megtörtént az egyeztetés, amelynek eredményéről Szabó Bence írásban tájékoztatta Kiss Lászlót.

A levélben a főtitkár egyértelművé tette, hogy először és utoljára vállalt a MOB ilyen feladatot.

Szeretném nyomatékosítani, hogy tőlem és a Magyar Olimpiai Bizottság Irodájától a jövőben ne kérjen közvetítő szerepet a Magyar Úszó Szövetség (MUSZ) és Hosszú Katinka sem

– írta Szabó Bence, hozzátéve, hogy Borkai Zsolt soha nem tett olyan nyilatkozatot, hogy ő, vagy a MOB folyamatosan közvetítene Hosszú Katinka és az úszóválogatott szövetségi kapitánya között.

Kiss László az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában úgy fogalmazott:

Már korábban levélben fordultam a MOB elnökéhez, amelyben keserűségemnek adtam hangot, hiszen ötvenéves edzői pályafutásom alatt olyannal még nem találkoztam, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság átnyúljon a szövetség feje fölött, mivel úgymond a nyugalom érdekében maga kíván szakmai kérdésekben egyeztetni egy élversenyzővel. Ez ide vezetett…

Budapest, 2016. január 14.
Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (j) az M4 Sport - Az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2016. január 14-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Fotó: MTI

A szakvezető arra reagált ezzel, hogy a világ- és Európa-bajnok tudatta: nem indul az áprilisi országos bajnokságon, és erről a döntéséről a MOB-ot tájékoztatta.

Váltóban először a tavalyi, kazanyi világbajnokságon lehetett kiharcolni a riói részvételt – ott az első tizenkét helyen rangsorolt kvartett szerzett indulási jogot -, további négy helyet viszont a világranglistás helyezés alapján töltenek majd fel.

A szövetség és Hosszú viszonya a múlt év végén mérgesedett el. Az úszó karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a MÚSZ teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Erre a sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

(FILES) This file photo taken on February 6, 2016 shows Liverpool fans holding a banner as they protest against the recently announced rise in ticket prices during the English Premier League football match between Liverpool and Sunderland at Anfield in Liverpool, north west England.
Liverpool's owners on Wednesday apologised and scrapped controversial plans to hike Anfield ticket prices after 10,000 fans walked out of the ground in protest at the weekend.Principal owner John W Henry and chairman Tom Werner acted after legions of angry Reds fans stormed out of the ground in the 77th minute of Saturday's home game against Sunderland.
 / AFP / LINDSEY PARNABYAhol még értenek a szurkolók nyelvén
Budapest, 2014. augusztus 6.
Böde Dániel az õt ábrázoló sállal a Ferencváros új idegenbeli mezének bemutatóján és a Fradi Shop avatóján, a Groupama Arénában 2014. augusztus 6-án.
MTI Fotó: Beliczay LászlóBöde hamarosan visszatérhet