Sport

Magyar Kupa: győzni tudott a Videoton a Groupama Arénában

Nagyon megverte harmadosztályú ellenfelét az Újpest, nehezen nyert a Békéscsaba.

A DVSC-TEVA keddi győzelme után szerdán a további három odavágót is lejátszottak a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében. A forduló slágermérkőzése minden kétséget kizárólag a Ferencváros – Videoton összecsapás volt.

Az első játékrészben inkább a Fradi játszott mezőnyfölényben, de egy Varga Roland bombán kívül nem kellett védenie Branislav Danilovicnak. Az első 45 perc hajrájában azonban felpörögtek az események. Előbb Feczesin Róbert szemfüles góljával került előnybe a Vidi. Pátkai Máté előreívelt labdája után Pintér Ádám lehúzta a fejét, a szemfüles csatár pedig a tizenegyespont körül helyezkedő Dibusz Dénes fölött a hálóba csúsztatta a labdát (0-1).

Gyakorlatilag a középkezdés után egyenlíthetett volna Thomas Doll csapata, de Radó András középre gurított labdáját Roland Lamah négy méterről mellé rúgta.

A második félidőben nagyobb fölényben játszott a zöld-fehér együttes, de igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani. A hazaiak akkor jártak a legközelebb a gólhoz, amikor a csereként beálló Tischler Patrik kis híján a saját kapujába csúsztatott.

Horváth Ferenc csapata végig tudatos futball mutatott be, a fehérvári védelem pedig végig stabil lábakon állt. Nagyon nehéz dolga lesz a Fradinak a visszavágón.

A másik két találkozón élvonalbeli gárda fogadta harmadosztályú ellenfelét. Az OTP Bank Liga második helyén álló Újpest meglepetésre a 11. percben hátrányba került az NB III keleti csoportjában 15. pozícióban szerénykedő Tiszaújváros ellen.

A lilák még a szünet előtt fordítottak, Nemanja Andric és Balogh Balázs góljaival. A második játékrészben már gálázott a hazai együttes, Andric és Balogh ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, de Kylain Hazard, Enis Bardhi és Mohl Dávid is eredményes volt.

Az óriásölő Kozármisleny a Békéscsaba otthonában is jól kezdett, Beke Péter góljával korán előnyhöz jutott a másodosztályba igyekvő együttes. Az NB I-ben utolsó csabaiak azonban Birtalan Botond duplájával megfordították a mérkőzést.

A visszavágókat március 2-án rendezik.

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Ferencváros – Videoton 0-1 (0-1)
Gólszerző: Feczesin (42.)
Újpest – Tiszaújváros 8-1 (2-1)
Gólszerző: Andric (42., 48.), Balogh B. (45, 57., 60.), Bardhi (62.), Hazard (65.), Mohl (73.), ill.Katona B. (11.)
Békéscsaba – Kozármisleny 2-1 (0-1)
Gólszerző: Birtalan (27., 33.) illetve Beke (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik