Sport

Vízilabda: kialakult az olimpiai selejtező programja

Amennyiben a Benedek-csapat bejut az elődöntőbe, ott lesz Rióban.

Elkészült a programja a férfi vízilabdázók áprilisi, trieszti olimpiai selejtezőtornájának, amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

Benedek Tibor Európa-bajnoki bronzérmes együttese az április 3. és 10. között sorra kerülő olaszországi tornán sorrendben Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival találkozik.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő együtteseken kívül Olaszország, Kazahsztán, a Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország és Hollandia szerepel majd a kikötővárosban, ahol a két hatcsapatos csoportból az első négy-négy jut tovább, majd a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem, és a párharcok győztesei megszerzik az olimpiai részvétel jogát.

A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint Triesztben készítik el a riói olimpia férfi tornájának csoportbeosztását is. Szerbia, Horvátország, Görögország, Japán, az Egyesült Államok, Montenegró és Brazília már rendelkezik kvótával, hozzájuk a trieszti torna négy elődöntőse csatlakozik, illetve egy óceániai csapat, feltehetően az ausztrál.

A trieszti torna magyar vonatkozású programja

április 3., vasárnap: Franciaország-Magyarország
április 4., hétfő: Kanada-Magyarország
április 5., kedd: Magyarország-Románia
április 6., szerda: Oroszország-Magyarország
április 7., csütörtök: Magyarország-Szlovákia
április 8., péntek: negyeddöntő
április 9., szombat: elődöntő
április 10., vasárnap: helyosztók

Ajánlott videó

Olvasói sztorik