Sport

Rio 2016: a tűzzel játszanak női tőrözőink

Nem jutott magyar vívó a legjobb 32 közé az algíri női tőr világkupaversenyen, ezzel együtt - a szövetség honlapjának beszámolója szerint - az utolsó, havannai olimpiai kvalifikációs vk-forduló előtt Mohamed Aida és Knapek Edina továbbra is riói kvótát érő helyen áll a ranglistán.

Öt magyar – Mohamed, az ötkarikás szereplésért szintén versenyben lévő Varga-Hopka Gabriella, valamint Lupkovics Dóra, Gólya Fruzsina és Pásztor Flóra – került fel a 64-es főtáblára a 128 fős mezőnyben, de valamennyien erős ellenfelekkel kerültek szembe és nem tudtak bravúrt végrehajtani – írja MTI.

A folytatásban szerencsésen alakultak az eredmények, így a magyarok megőrizték korábbi helyezésüket. Jelenleg Mohamed és az ezúttal a főtábláról lemaradó Knapek egyformán kijutó helyen áll, s utóbbi egyik legnagyobb riválisa éppen Hopka-Varga. A végső döntés az utolsó, havannai Grand Prix-re marad, amelyre bő egy hónap múlva kerül sor.

A férfi tőrözők Bonnban léptek pástra. A 218 fős mezőnyben egy magyar, Mátyás Bálint jutott a legjobb 64-ig, ami számára szép siker. A férfiaknál a ranglistáról nem fog magyar vívó az olimpiai mezőnybe kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik