Sport

Dujshebaev újra szövetségi kapitány lehet

Kedden a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi ülésén kiértékelték a 12. helyen végzett magyar válogatott teljesítményét a férfi Európa-bajnokságon. A rossz szereplésnek lett következménye, már nem Talant Dujshebaev a nemzeti együttes szövetségi kapitánya, a kirgiz-spanyol szakemberrel szerződést bontott az MKSZ, keresik az utódját.

Szombaton a Nemzeti Sport Online szerb lapértesülésre hivatkozva azt írta, megeshet, hogy a lengyel Kielce vezetőedzői posztját betöltő Dujshebaev nem marad sokáig kapitányi munka nélkül. A rukometritrener.com írja azt, hogy felmerült a tréner neve a lengyel válogatott kapcsán, amely azt követően üresedett meg, hogy a német Michael Biegler lemondott a horvátok ellen 37-23-ra elszenvedett középdöntős vereség után. Hetedik hellyel búcsúzott, a helyosztón legyőzték 26-24-re Svédországot.

Persze az ember talán elsőre fenntartásokkal kezeli, ha egy szerb lap ír a lengyel kapitánykérdésről, ám pénteken megjelent egy interjú a katowiczkisport.pl oldalán a lengyel Leszek Krowickivel, aki jó választásnak tartaná Dusjehabevet a válogatott élére.

Kétségem sincs afelől, hogy ő eséllyel pályázik a megüresedett kispadra. Az új kapitánynak ismernie kell a játékosokat, szerintem ő jó lenne ebben. Kíváncsian várom, hogy az új szövetségi kapitány majd mire megy a jelenlegi kerettel

– nyilatkozta a női Bundesligában szereplő VfL Oldenburgot irányító lengyel szakember.

A lengyel férfiválogatott a hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki a kijutást a 2016-os riói játékokra. A csapat ráadásul a kvartett legerősebbje, így kisebbfajta csoda kellene hozzá, hogy az együttes ne legyen ott az olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik