Sport

Australian Open: Djokovic negyedszer is megverte Murrayt a döntőben

A szerb játékos hatodik alkalommal nyerte meg az év első Grand Slam-tornáját.

Vasárnap a férfi egyesek fináléjával zárult az ausztrál nyílt teniszbajnokság, ahol az első helyen kiemelt Novak Djokovic ellenfele a második helyen rangsorolt Andy Murray volt.

A szerb világelső nagyszerűen kezdte a mérkőzést, az első öt játékot kivétel nélkül megnyerte, kétszer úgy, hogy a brit adogatott. Saját maga harmadik játékát hozta Murray, de az csak arra volt elég, hogy ne 6-0 legyen az első játszma. Nole a harmadik szettlabdáját kihasználva 32 perc után jutott előnybe.

A második játszma már sokkal kiegyenlítettebb volt, Murray négy breaklabdát hárított 1-1-nél. 3-3-nál már elbukta az adogatását, viszont azonnal sikerült visszavennie az elbukott játékát. A ranglista második helyezettje a lehető legrosszabbkor, 5-5-nél megint hátrányba került, Djokovic pedig kíméletlen volt, és behúzta a második szettet is 80 perc játék után.

A harmadik szettet jobban nem is kezdhette volna a világelső, a második breaklabdát kihasználva elvette ellenfele adogatását. Murray talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele, amikor fogadóként megnyerte a szett hatodik játékát, így 3-3-ra egalizált. Ezek után mindketten simán hozták a saját adogatásaikat, következhetett a tie-break.

Djokovic rögtön egy mini breakkel kezdett, majd hozta a két saját adogatását. Murray az egyik adogatását újfent elveszítette, így esélye sem volt a meccsben maradásra, a szerb pedig élt a lehetőséggel, és megnyerte a finálét.

A két játékos már negyedszer találkozott az Australian Open döntőjében, mindegyik alkalommal a szerb játékos diadalmaskodott. Pályafutásuk során a harmincegyedik alkalommal találkoztak, Djokovic fölénye óriási, ez volt a huszonkettedik győzelme Murray ellen.

Eredmény – Australian Open, férfi egyes, döntő

Novak Djokovic (szerb, 1.) – Andy Murray (brit, 2.) 6-1, 7-5, 7-6 (7-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik