Sport

Legszívesebben elmenekülne egy másik bolygóra a magyar válogatott kapitánya

Talant Dujshebaev többet hitt a játékosokról, mint ami valójában bennük volt. Ugyanakkor folytatni akarja a megkezdett munkát.

Mint ismert, a magyar férfi-kézilabdaválogatott a 12. helyen zárta a lengyelországi Európa-bajnokságot és biztosan lemarad a riói olimpiáról. Hogy a vártnál jóval gyengébb szereplésnek mik lesznek a következményei, azt egyelőre nem tudni, a szövetségben kedden értékelik ki a kontinenstornát, majd ezt követően tájékoztatják a közvéleményt.

Ami biztos: Talant Dujshebaev folytatni szeretné a megkezdett munkát.

A szakember a Nemzeti Sport pénteki számában beszélt kicsit részletesebben az Eb-ről, azt mondta, majd elsüllyed szégyenében és legszívesebben egy másik bolygóra menekülne. Szerette volna a pozitív gondolkodását és mentalitását átadni a csapatnak, ugyanakkor szerinte elkövetett egy óriási hibát:

Többet hittem a játékosokról, mint amennyi valójában volt bennük, és nem láttam meg, hogy más edzéseket, más munkát kellett volna végezni.

Dusjhebaev elmondása szerint csak utólag jött rá, hogy nem azt kellett volna gyakoroltatnia a magyar csapattól, amit a klubjaiban szokott, de úgy véli, ebből ő is, mint újonc edző, okult. A felelősséget továbbra is magára vállalja, mert a játékosok nem tehetnek arról, hogy

ő rossz elképzelés alapján készítette fel őket.

Úgy gondolja, hogy bár az utánpótlásban szerény a merítési lehetőség, néhány éven belül éremesélyes csapatot lehet építeni, a mag adott, csak pár változtatásra van szükség a keretben. Ő maga maradna a válogatott élén és szeretné felkészíteni a csapatot a közelgő feladatokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik