Sport

Australian Open: látványos összezuhanás, Murray a döntőben

A kanadai Milos Raonic sokáig jól játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében, ám végül öt szettben vereséget szenvedett a brit Andy Murray-től. Utóbbi a világelső Novak Djokoviccsal találkozik a fináléban.

Az álmoskönyv szerint nem jelent jót, ha az ember elveszíti az adogatását egy olyan szervakirály ellen, mint amilyen a kanadai Milos Raonic. Andy Murray ehhez képest rögvest brékhátrányba került kettejük elődöntőjében, és mivel a folytatásban nem sikerült fogadóként játékot nyernie, így Raonic került előnybe a nyert játszmák tekintetében.

A második játékrészben már mindketten odafigyeltek a szerváikra, az egész szettben össz-vissz három bréklabdát jegyezhettünk fel, ebből egyet sikerült értékesíteni. Murray-nek jött össze ez a bravúr, ráadásul 6-5-ös vezetésnél, így egyenlített.

Amire gyakorlatilag minden Raonic-meccs kapcsán számítani lehetett, az ezúttal a harmadik szettben jött el: egy rövidítésre. Ezúttal a harmadik volt az, amiben Murraynek is volt játszmalabdája, ám végül Raonic került ismét előnybe.

A fordulat

A negyedik játszma közepén, 3-3-as állásnál érkezett el a találkozó kulcsmomentuma, ekkor Raonic semmire veszítette el az adogatójátékát. Ráadásul a folytatásban Murray több ízben is nehéz helyzetből tudta hozni a saját szervagémjeit, így egyenlített a szettek tekintetében, de ami még többet nyomott a latban az volt, hogy

Raonic teljesen szétesett fejben.

Ápolni kellett a lábát is a szünetben, majd rögtön el is veszítette az adogatását a döntő felvonás elején, dühében pedig széttörte az ütőjét. Murray élt a kínálkozó lehetőséggel, szép csendben ellépett 4-0-ra, majd 6-2-re megnyerte a felvonást, így ő készülhet a Novak Djokovic elleni fináléra.

Tavaly is ők döntőztek, akkor a világelső szerb nyert, ahogyan 2008-ban, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is, idén pedig már a hatodik trófeáját gyűjtheti be az év első GS-tornáján. Murray a 2010-es, a 2011-es, a 2013-as és a 2015-ös elvesztett döntő után első diadalára hajt Melbourne-ben.

Eredmény – Australian Open, férfi egyes, elődöntő

Murray (brit, 2.)-Raonic (kanadai, 13.) 4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik