Sport

Átigazolási világcsúcs ajánlatot kapott a Veszprém

Akkora összeget még senkiért sem fizettek, amennyit a csapat irányító-átlövőjéért kínál a német bajnok. Kérdés, a veszprémi klubvezetés a pénzt nézi, vagy a sportcélt?

Mondjuk a magyar válogatott már semmilyen szinten nem érdekelt a lengyelországi kézilabda Európa-bajnokságon, Dujshebaev kapitány épp harakirit követ el. Ennek ellenére a sportágban történnek ott olyan dolgok, ami Magyarországon is különös hírértékkel bír.

Ugyanis a német válogatott két játékosa, Steffen Weinhold (combsérülés) és Christian Dissinger is megsérült. Jelesül mindketten a Bajnokok Ligájában is érdekelt THW Kiel férfi kézilabdacsapatát erősítik.

Na mármost: az izlandi Mbl.is portál azt írja – és ezt német lapok is átvették -, hogy a nyáron pont Kielből Veszprémbe érkező izlandi irányító-átlövőt, Áron Palmarssont e két sérülés miatt most már mindenképpen szeretné visszavásárolni a BL-győztes német TOP-csapat.

Palmarsson úgy fogalmazott a lap érdeklődésére, hogy jó ideje tud a megkereséséről, de mivel a Veszprém már egyszer elutasította a kieliek két milliós ajánlatát, nem is érti ez a téma miért lett megint aktuális.

Nos, a lap szerint azért, mert a Kiel a két sérültjére való tekintettel hárommillió euróra emelte az ajánlatot. Ekkora összegtől – nagyjából 950 millió forinttól – bármelyik magyar fociklub beremegne, más kérdés, hogy nekik még a BL főtáblára jutásra sincs esélyük, nemhogy a legjobb négy csapat közé, míg a Veszprém igen…

Így a három millió eurós vételár bármennyire is új átigazolási világrekordot jelentene a sportágban – Nikola Karabatic két millióért ment Barcelonából a PSG-hez -, ettől még Szabó János és Kálomista Gábor elnökök most matekoznak kicsit, de érzésünk szerint a klubvezetés nem engedi el a csapat egyik legjobbját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik