Sport

Magyar ezüstérem a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon

Liu Shaolin Sándor (liu shaolin sándor, )
Liu Shaolin Sándor (liu shaolin sándor, )
Három honfitársunk is ott volt a fináléban.

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán szombaton.

A magyar versenyző nagy csatában szerzett érmet a hazai közönség előtt győztes Szemjon Jelisztratov mögött, és a holland Freek van der Wart előtt.

A táv fináléjában Knoch Viktor és Liu Shaoang is rajthoz állt magyar részről, Eb-n korábban még soha nem volt döntős egyszerre három magyar férfi korcsolyázó. Liu Shaoang az ötödik, Knoch a hetedik helyen zárt. Mindketten végig az élmezőny közvetlen közelében haladtak, ám a hajrában a brit Jack Whelbourne elcsúszott, és magával sodorta a két magyart.

Liu Shaolin Sándor, aki pályafutása első egyéni Eb-érmét érdemelte ki, a kora délutáni elődöntős futamát megnyerve, öccse, Shaoang pedig futamában másodikként zárva jutott be az A döntőbe. Knoch a fináléba kerülésért rendezett versenyben csak ötödik lett, ám mivel egyik ellenfele szabálytalanul akadályozta, a bírák utólag továbbjuttatták a döntőbe, amely vele együtt lett hétfős.

A nőknél ugyanezen a távon Bácskai Sára Luca a B döntőbe jutott, ott negyedik lett, így összesítésben a 10. helyen végzett. Jászapáti Petra, aki nem jutott be az elődöntőbe, a helyosztók legjobbjaként a 20. pozícióban zárt a 33 fős mezőnyben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik