Belgrád, 2016. január 23.
Benedek Tibor szövetségi kapitány a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság bronzérméért játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen 2016. január 23-án. A magyar válogatott 13-10-re nyert.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Sport

Benedek Tibor: Nagyon örülök ennek a bronzéremnek

24.hu
24.hu

2016. 01. 23. 21:44

A kapitány szerint amennyiben a szellemiség megmarad, akkor ennek a folytonosságnak meg kell maradnia az olimpia végéig.
Korábban a témában:

Amint arról már beszámoltunk, a férfi vízilabda-válogatott Görögországot legyőzve megszerezte a bronzérmet a belgrádi Európa-bajnokságon.

A találkozó után Benedek Tibor szövetségi kapitány így értékelt a szövetség honlapjának:

Teljesen egyértelműen látszott, hogy melyik csapat akarta jobban a bronzérmet, és ezért melyik érdemelte meg. Egy pillanatig nem hagytunk kétséget afelől, hogy mi vagyunk ezek. Egyetlen bánatunk most az, hogy nem adatott meg egy ilyen közönség előtt játszani. Mi szerettünk volna a döntőben szerepelni, hogy ránk legyenek kíváncsiak. Ritka lehetőség ez egy sportoló életében. Viszont kaptunk cserébe erőt, ami bizonyítja, hogy jól dolgozunk. Egy rossz nyári szereplés után egy erős csapat tért vissza fél évvel később. Nem vívtuk ki az olimpiai kvalifikációt, ez nagyon hiányzik mindenkinek. Ha azonban ez a szellemiség megmarad, akkor ennek a folytonosságnak kell megmaradnia az olimpia végéig. Jó védekezést mutattunk a torna alatt, de bizonyos helyzetekben nem működtünk – itt elsősorban a Montenegró elleni fizikai erőre gondolok. Nagyon sokat kell még fejlődnünk, a célunk nem a bronzérem. Viszont ennek a bronzéremnek nagyon örülök, nagyon fontos ez a csapat számára.

A torna egyik legnagyobb felfedezettje, Manhercz Krisztián pedig így vélekedett:

Nincs még bronzom, mindenképp a legtetejére helyezem. Az U18-as világbajnoki arannyal szemben egy felnőtt Eb-bronzérmet mindenki másképp értékel. Főleg, hogy egy nagyon színvonalas Eb-n értük el a harmadik helyet. Az utolsó meccsen mutatott játékunk mindenképp büszkévé tesz engem. Megérkezhettem volna hamarabb is, de nem vagyok elégedetlen első felnőtt Európa-bajnokságommal.

Kommentek

Katinka Hosszu (HUN) competes on Women's 400 Medley during the Meeting international, FFN Golden Tour, Camille Muffat, 50m at Jean Bouin swimming-pool in Nice, France, on January 22 to 24, 2016 - Photo Stephane Kempinaire / KMSP / DPPIHosszú Katinka élete legjobb idejét úszta 200 méter vegyesen
Agüero duplája kellett a City pontszerzéséhez