Sport

Történelmi győzelmet aratott a fiatal magyar snowboardos

Gyarmati Panka Magyarország első győzelmet szerezte a Világkupa-sorozatban.

Gyarmati Panka 2011-ben junior világbajnok volt. Kétszer volt eddig nagyon közel a világkupa dobogóhoz, mindkét alkalommal negyedik helyet szerzett. A tavalyi kreischbergi felnőtt világbajnokságon slopestyle-ban bejutott a hatos döntőbe, de a bemelegítésnél elesett és agyrázkódást szenvedett. A döntőben már nem tudott rajthoz állni, de hatodik helye mindmáig a legjobb magyar eredmény havas sport világversenyén.

Ez volt a snowboardos első versenye, tíz hónappal az után, hogy a tavalyi szezon végén karját törte.

Gyarmati az utóbbi két hónap nagy részét a coloradói Breckenridge-ben, a Kirk’s Campben edzéssel töltötte. Elmondása szerint sokat fejlődött mind technikailag, mind mentálisan, mind pedig stílus terén. Ezek pedig elengedhetetlen összetevői a sikernek.

A keddi edzést követően a szerdai nap eredetileg a selejtezőre volt szánva. A szervezők azonban a kedvezőtlen időjárási előrejelzés ismeretében, félve a péntekre várható 160 km/h-s szél miatt szombatról előre hozták a slopestyle döntőket is. A női mezőny számára selejtezőt sem rendeztek, az első csúszás rögtön élesben ment.

Az egri hölgy másodikként csúszott, és már az első körben beadott egy olyan menetet, amit a bírák 82.75 pontra értékeltek a lehetséges 100-ból. Ez már akkor kiváló eredményt sejtetett. Bár sok erős ellenfél volt a mezőnyben, ilyen magas pontszámmal nem ritkán dobogón lehet végezni.

Gyarmatit végül sem az első, sem a második sorozatban nem tudták felülmúlni. Megvan tehát a történelmi magyar siker!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik