Belgrád, 2016. január 19.
Bátori Bence (k) és Aleksandar Radovic (b) a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzésen 2016. január 21-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Élő Sport

Vízilabda: fájó vereség, Montenegróé az olimpiai kvóta

Vaskor Máté
Vaskor Máté

Frissítve: 2016. 01. 25. 14:462016. 01. 21. 20:06

Férfi vízilabda-válogatottunkat bedarálták a montenegróiak a Szerbiában zajló Európa-bajnokság elődöntőjében.
Korábban a témában:

Már a bemutatásnál érezni lehetett a nagy feszültséget, a jelentős többségben lévő montenegrói drukkerek hangos füttyszóval fogadták a magyarokat.

Az első percek a kapusokról szóltak, a horvátok ellen parádézó Nagy Viktor, valamint az olaszokkal szemben remek teljesítmény nyújtó Milos Scepanovic remekül védett. A vezetést végül a negyed felénél a magyarok szerezték meg: a találkozó első emberelőnyét Varga Dénes váltotta gólra. A túloldalon is jött a fór, amit ugyan kivédekezett a magyar csapat, de nem sokkal később Nikola Janovic – aki az olaszoknak négy gólt lőtt – akcióból nagy lövéssel egyenlített.

Belgrád, 2016. január 21.
Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzés szünetében 2016. január 21-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI

A következő támadásból Kis Gábor harcolt ki büntetőt, Varga Dénes pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult (1-2). A montenegróiak kettős emberelőnyből egyenlítettek egy perccel a játékrész vége előtt (2-2).A második felvonás elején két emberelőnyt is kihagyott a magyar csapat, a montenegróiak bíztak a védekezésükben és Nikola Janovicban, aki egy újabb villanással juttatta előnyhöz csapatát. A magyarok gyorsan egyenlítettek, az újonc Manhercz Krisztián húzta vissza a rövid felsőbe a labdát emberelőnyben (3-3). A montenegróiak több támadásukat nem tudták eredményesen befejezni, de amikor igazi helyzetbe kerültek, azt jó százalékkal használták ki. Így tett Darko Brguljan is, aki az első igazi lövőhelyzetéből kilőtte a bal felső sarkot (4-3).

A nagyszünet után akcióból csak a kapufát találták el mindkét oldalon a játékosok, majd jött az első emberelőny, a montenegróiak pedig Drasko Brguljan találatával megduplázták előnyüket. Nem maradt el a válasz a másik kapunál: Manhercz szinte lemásolta első találatát (4-5).

A magyarok kettős előnyben adogathattak az egyenlítésért, de Hosnyánszky Norbert bombája a kapufán csattant.

Belgrád, 2016. január 19.
Varga Dénes (j), valamint Aleksandar Radovic (b) és Nikola Janovic (b, hátul) a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzésen 2016. január 21-én. A magyar válogatott 8-5-re kikapott.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI

Bő egy perccel a negyed vége előtt ötmétereshez jutottak a montenegróiak, ám akárcsak a horvátok elleni negyeddöntőben, Nagy Viktor ezúttal is hárított.

A zárónegyed egy távoli Hosnyánszky-góllal indult, majd Nagy Viktor védései és kihagyott montenegrói előny következett. A montenegróiak fáradtak, egy esetben csak négyen úsztak fel a támadással, de éppen ekkor hatalmas védelmi hibából szerezték meg újra a vezetést. Ez újra tartást adott nekik, s amikor két és fél perccel a vége előtt emberelőnyben támadhattak, Nikola Vukcevic volt eredményes befejező. Ezzel gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást, ráadásul még Ivovic is betalált a végén.

Benedek Tibor együttese – amely szombaton 16.15 órától a görögökkel játszik a bronzéremért a Kombank Arénában – áprilisban a Triesztben sorra kerülő, 12 csapatos tornán harcolhatja ki az olimpiai részvételt. Onnan négy csapat szerez riói indulási jogot.

Eredmény – Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, elődöntő:

Magyarország-Montenegró 5-8 (2-2, 1-2, 1-1, 1-3)

Mérföldkövek:
Hírfolyam 0 új
20:11

Jönnek a himnuszok

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 01. 21. 20:11

És aztán a várva várt, sorsdöntő összecsapás Magyarország és Montenegró között.

20:20

Sziporkáznak a kapusok

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 01. 21. 20:20

Stepanovic és Nagy Viktor is nagy bravúrok sorát mutatta be, három perc telt el a találkozóból.

20:38

Montenegrónak

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 01. 21. 20:38

Mármint nekik sikerült elmozdulniuk. Nikola Janovic maradt üresen és használta ki a ziccerét.

20:40

Mancherz!

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 01. 21. 20:40

A 18 esztendős játékos védhetetlenül zúdította a gömböt a montenegrói kapuba.

20:46

4-3 oda

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 01. 21. 20:46

Brguljan eresztett el egy bombát éles szögből, Nagy Viktor pedig tehetetlenül állt előtte a kapuban.

Kommentek

Players of France sing their national anthem prior to their main round 1 match of the Men's 2016 EHF European Handball Championships between France and Belarus in TAURON Arena of Krakow on January 21, 2016.    / AFP / ATTILA KISBENEDEKKézilabda Eb: Franciaország besegített nekünk
Visszavonult a kolumbiai focilegenda