Sport

Kézilabda-Eb: Bíztunk a csodában, de semmi sem jött össze

A kapitányhoz hasonlóan a játékosok is csalódottan értékelték a Dánia ellen simán elveszített mérkőzést.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott méretes pofonba szaladt bele szerda este a lengyelországi Európa-bajnokságon. A mieink a D csoport 3. fordulójában Dániával mérkőztek meg, azonban a két együttes nem volt egy súlycsoportban, az északiak már a legelejétől kezdve dominálták a meccset, a 18-10-es első félidő után végül 30-22-re nyertek. Bár a magyar válogatott is készülhet a középdöntőre, nulla pontot visz magával.

Talant Dujshebaev, a magyar csapat szövetségi kapitánya a találkozó után ismételten magára vállalta a felelősséget, majd ingerülten megjegyezte az M4 Sportnak:

Nyilván mindenki okos, mindenki tudja, hogy mit kellett volna csinálnunk.

Később a sajtótájékoztatón ezt mondta:

„Dánia mindenben jobbnak bizonyult nálunk, próbáltuk meglepni őket, de hibákat követtünk el a mérkőzés elején, és komoly különbség alakult ki félidőre. Sok magas játékosunk van, és a dánok jól gyorsították a játékot, ami nem kedvezett nekünk. Minden felelősség az enyém. Kevés esélyünk maradt az elődöntőbe jutásra, de hajtunk, megyünk tovább.”

Mikkel Hansenre nem volt ellenszerünk, kilenc góllal zárt:

A Nemzeti Sportnak nyilatkoztak a játékosok is, érthetően mindenki letört és csalódott. Mikler Roland szerint a magyar egy fiatal csapat, amelynek még időre van szüksége.

Nem szabad letargiába esnünk, bíztunk a csodában, és azt éreztem, hogy a tűz, a mentális felkészülés rendben volt. Ennél nem lehet jobban ráhangolódni egy mérkőzésre, ‘majd széttéptük az öltözőt. A játékunk sajnos még nem volt az igazi

– mondta.

Iváncsik Gergő nehezen élte meg a kispadról az első félidőt, és azon bosszankodott, hogy nem sikerült kozmetikázni az eredményen. Pásztor Ákos szerint, ha sikerül betartani azt, amit a kapitány kért a csapattól, akkor pariban lehettünk volna a dánokkal, ám ezen az estén

semmi sem sikerült.

Faluvégi Rudolf a szövetség honlapjával osztotta meg gondolatait:

“Új támadási és védelmi variációkkal próbáltuk meglepni a dánokat, ami sajnos nem működött, a hibáink miatt, amit a dánok kihasználtak. Nem ez az igazi arcunk, jobbak vagyunk, és ennek a sok fiatalból álló csapatnak éppen az ilyen ellenfelekkel szemben lejátszott tétmérkőzésekre van szüksége, hogy fejlődjön. Megyünk tovább, mindent megteszünk a középdöntőben, hogy közelebb kerüljünk az olimpiai selejtezőhöz.”

Nincs sok idő a sebek nyalogatására, pénteken már jön az első középdöntős mérkőzés, méghozzá Németország ellen, utána Spanyolország és Svédország következik. Nem lesz sétagalopp.

Az Eb-n nagy a tét: a győztes – francia siker esetén az ezüstérmes – utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon (Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia) kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn. Utóbbira a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott pályázik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik