Sport

Baj van a győri arénával?

Az elmúlt egy évben tíz Audi ETO KC játékos sérült meg, ami sokkolóan magas szám. Úgy vélik, a több milliárd forintért épített csarnok talaja lehet a hibás.

A kisalföld.hu arról számolt be, hogy a BL-győztes női kézilabda csapatnál úgy vélik, aligha lehet véletlen, hogy egymást érik a súlyos sérülések. Legutóbb Bódi Bernadett szenvedett keresztszalag-szakadást a Sävehof elleni női Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az érdekes az, hogy azóta szaporodtak meg a súlyos sérülések, amióta a csapat az új győri arénában készül, tartja edzéseit.

A tavalyi bajnokságban Orbán Adrienn, utána Eduarda Amorim, majd Jelena Grubisic, az idei bajnokságban pedig előbb Tóth Gabriella, majd a decemberi vb-n Tomori Zsuzsanna keresztszalagja szakadt el.

Görbicz Anitának ugyancsak a világbajnokságon részlegesen sérült a térdszalagja, majd Kovacsics Anikó szenvedett izomrostszakadást, Planéta Szimonettának a porca sérült, s az elmúlt egy év során volt gondja Kari Aalvik Grimsbőnek is a régebben műtött térdével.

Győrben keresik a szokatlanul magas sérülésszám okait és most górcső alá veszik az aréna talaját, illetve az edzésmunkát is. Dr. Balogh Péter csapatorvos úgy fogalmazott a lap kérdésére, „előfordulhat, hogy ez a talaj a nagy terheléssel együtt vezet a játékosok sérüléséhez, de nincs kizárva, hogy a kisebb leterheltség mellett sem lenne jobb a helyzet, legfeljebb később jönnének elő a bajok…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik