Sport

Vízilabda-Eb: a horvátokon is átgázolnának a férfipólósaink

Manhercz Krisztián és Bisztritsányi Dávid szerint a válogatott kész áll a negyeddöntőre.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország vízilabda-csapata 14–3-as győzelmet aratott a grúzok felett a 32. vízilabda Európa-bajnokság legjobb tizenhat együttese között. Kíváncsiak voltunk, hogy a mostani meccs értékelését követően, a Benedek-legénység hogyan látja a válogatottunk negyeddöntőbeli esélyeit, ahol a szomszédos horvátokkal ütközik meg.

Manhercz Krisztián, a Szeged játékosa azzal kezdte, fejben már mindenki a horvátokra koncentrált ezen az összecsapáson, ez mind támadásban, mind védekezésben meglátszott a teljesítményükön. Néhányszor olyan helyzetek maradtak ki, ami a soron következő riválissal szemben már megbosszulhatják magukat.

Elmondta, a játék bizonyos elemeiben, de inkább a támadás építéseik terén volt lehetőségük felkészülni a negyeddöntőre. Horvátországgal kapcsolatban tisztában van azzal, másfajta mérkőzésre kell számítani, mint Grúzia ellen.

„Videóztuk őket, előzetesen négy edzőmeccset is játszottunk velük a zágrábi edzőtáborban. Más kvalitású játékosokról van szó, ugyanis hétről-hétre topligákban bizonyítanak. Nagyon jó külső lövő játékosaik vannak, de nem emelnék ki senkit a horvátok közül, mert jobbnak tartom a mieinket. Egy biztos, élet-halál harc lesz” – fogalmazott Manhercz a portálunknak.

Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa kifejtette, olyan Európa-bajnoki nyolcaddöntőn vannak túl, ami rendkívül fontosnak bizonyult.

„Az ellenfél szerepe és kiléte nem másodlagos, s nyilván a magyar és a grúz vízilabda között van különbség. Nagyképűség nélkül mondom, tisztában voltunk azzal a vízben, hogy megnyerjük a találkozót, ennek ellenére a játékra is nagy hangsúlyt szerettünk volna fektetni.”

A védekezésben azt gyakorolták, amivel a horvátok ellen készülnek. Nagyjából sikerült Benedek Tibor szövetségi kapitányuk kéréseit teljesíteniük. Elkerülhető hibák becsúsztak, hiszen három gólt is kaptak, de elégedettek lehet a vasárnapi produktumukkal.

A 24.nak elárulta, pozitívan látja a keddi, 20 óra 15 perctől kezdődő horvátok elleni negyedöntőt, a jobb vagy gyengébb játék talán másodlagos szerepet tölt majd be.

„Nagyon komoly vízilabda kultúrából jönnek, nem fognak megijedni, tehát az első perctől az utolsóig százszázalékos koncentrációra lesz szükség ellenük. Van néhány hiányzójuk, ettől függetlenül nem becsüljük le őket. De tény, egyrészt komplettebbek, másrészt jobban egyben vagyunk, mindez a két csapat eddig mutatott játékán is látszik. Azt hiszem, jól fogunk játszani, ami bőven elég lesz a magabiztos továbblépéshez” – vázolta reményeit a hálóőr.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik