Sport

Babos brit riválissal kezd az év első Grand Slam-tornáján

Babos Tímea (Array)
Babos Tímea (Array)
Serena Williams olasz ellenfelet kapott. A férfiaknál Djokovic koreai, Federer grúz játékos ellen kezd.

Pénteken elkészítették Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokság sorsolását. Az év első Grand Slam-tornája helyi idő szerint hétfő délelőtt 11 órakor kezdődik. Az egyetlen magyar főtáblás, Babos Tímea a brit Heather Watson ellen kezdi meg szereplését.

A két játékos korábban háromszor találkozott egymással, a magyar teniszező egyszer tudott győzni. Watson 53. helyen áll az aktuális világranglistán, míg a soproni hölgy 59. A győztesnek a második fordulóban vagy a 12. helyen rangsorolt svájci Belinda Bencic, vagy az amerikai Alison Riske lesz az ellenfele. Utóbbival Babos idén már találkozott, a sencseni torna elődöntőjében Riske bizonyult jobbnak.

A magyar játékos párosban a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul, annak a sorsolását csak vasárnap tartják.

Az esélyesek közül a világelső Serena Williams az olasz Camila Giorgi ellen kezd, a második helyen rangsorolt román Simona Halep pedig egy selejtezőből érkező játékossal (akinek a neve még nem ismert) mérkőzik. Maria Sarapovának a japán Hibino Nao jutott.

A férfiaknál az első helyen kiemelt Novak Djokovic a koreai Hyeon Chung ellen játszik a nyitókörben, míg a második Andy Murray a német Alexander Zverev ellen juthat a második fordulóba. Roger Federernek a grúz Nikola Basilashvili ellen kell mérkőznie. Rafael Nadalra nem vár könnyű feladat. Az ötödik helyen kiemelt spanyol játékosra honfitársa, Fernando Verdasco vár az első meccsén.

(ausopen.com)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik