Belgrád, 2016. január 14.
Kisteleki Hanna (j) és Eser Ozaydin török kapus a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság nõi A csoportjának harmadik fordulójában 2016. január 14-én. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Sport

Vízilabda-Eb: teljesítették a feladatot, de az esti edzés keményebb lesz

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 17:05

Bíró Attila szövetségi kapitány elmondta, nem nézték le a törököket, csak egyszerűen más színvonalat képvisel a magyar együttes.
 
Korábban a témában:

Női válogatottunk ott folytatta az Európa-bajnokságot, ahol a görögök ellen abbahagyta: szenzációsan indult az első negyed, egymás után alakították ki a helyzeteket a mieink, ezeknek a java az ellenfél hálójában landolt. A félidőben már 13–1-es állás díszelgett az eredményjelző táblán, természetesen a javunkra. A lendület eztán is kitartott, s mivel nagyobb ellenállásba nem ütköztünk, még 14-szer mattoltuk a védelmüket, ennek köszönhetően 27–1-re hoztuk a kötelezőt Törökország ellen.

Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya a 24.hu érdeklődésére elmondta, nagyon elégedett, hiszen elérték a céljukat.

Csupán két kéréssel fordultam a lányokhoz a találkozót megelőzően: azt kértem tőlük, próbálják elkerülni a sérüléseket, illetve picit emeljük meg a pulzusszámot. Sokat cseréltem, viszont azt is utasításba adtam a vízben lévő játékosaimnak, amíg a medencében vannak, magasabb hőfokon égjenek

– mesélte a szakvezető.

Elmondása szerint tiszteletlenségről, vagy ledegradálásról szó sincs, de baj lenne, ha a törökökből fel kellett volna készülniük, és a következő összecsapás alkalmával sem számít nagyobb csatára.

A portugálok hasonló játékerőt képviselnek, bár jobb gólkülönbséggel rendelkeznek, mint Törökország. Edzésszintű meccsre számítok, még akkor is, ha hivatalos találkozóként van feltüntetve – egyszerűen nyernünk kell. Az eddig kevesebbszer szereplő pólósaim megkapják majd az esélyt, ahol részben önbizalomra is szert tehetnek

– zárta gondolatait a mester, aki az esti edzésen vélhetően jobban megizzasztja majd tanítványait, mint ahogy azt a törökök tették.

Garda Krisztina, a magyarok 21 éves pólósa szintén portálunk rendelkezésére állt a belgrádi csoportmeccs után.

A mutatott játékunkkal meg vagyok elégedve, bár ezt az összecsapást inkább egy jó tréningnek fogtuk fel. Nem volt szükség külön felkészülni a török válogatottból, mert tisztában voltunk azzal, mire lehetnek képesek. Igyekeztünk felpörögni, a maximumot kihozni magunkból, ez lett az eredménye. Egy jó edzésnek megtette

– mondta Krisztina, majd hozzáfűzte, ettől függetlenül tisztelet illeti a riválisukat.

Keszthelyi Ritáék legközelebb Portugáliával találkoznak, a negyedik csoportmeccs szombaton 11 órakor kezdődik a belgrádi Kombank Arénában.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

hosszú katinka (Array)Gyárfáséknak tudniuk kellett, hogy Hosszú elutazik Amerikába
Oslo, 2015. november 12.
Kleinheisler László (b) és Bernd Storck szövetségi kapitány, miután Kleinheisler gólt rúgott Norvégia ellen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezõjének elsõ mérkõzésén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. (MTI/EPA/Vegard Wivestad Groett) *** Local Caption *** 52378827Kleinheislerről beszélt a Werder Bremen edzője