Sport

Vízilabda-Eb: teljesítették a feladatot, de az esti edzés keményebb lesz

Bíró Attila szövetségi kapitány elmondta, nem nézték le a törököket, csak egyszerűen más színvonalat képvisel a magyar együttes.
 

Női válogatottunk ott folytatta az Európa-bajnokságot, ahol a görögök ellen abbahagyta: szenzációsan indult az első negyed, egymás után alakították ki a helyzeteket a mieink, ezeknek a java az ellenfél hálójában landolt. A félidőben már 13–1-es állás díszelgett az eredményjelző táblán, természetesen a javunkra. A lendület eztán is kitartott, s mivel nagyobb ellenállásba nem ütköztünk, még 14-szer mattoltuk a védelmüket, ennek köszönhetően 27–1-re hoztuk a kötelezőt Törökország ellen.

Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya a 24.hu érdeklődésére elmondta, nagyon elégedett, hiszen elérték a céljukat.

Csupán két kéréssel fordultam a lányokhoz a találkozót megelőzően: azt kértem tőlük, próbálják elkerülni a sérüléseket, illetve picit emeljük meg a pulzusszámot. Sokat cseréltem, viszont azt is utasításba adtam a vízben lévő játékosaimnak, amíg a medencében vannak, magasabb hőfokon égjenek

– mesélte a szakvezető.

Elmondása szerint tiszteletlenségről, vagy ledegradálásról szó sincs, de baj lenne, ha a törökökből fel kellett volna készülniük, és a következő összecsapás alkalmával sem számít nagyobb csatára.

A portugálok hasonló játékerőt képviselnek, bár jobb gólkülönbséggel rendelkeznek, mint Törökország. Edzésszintű meccsre számítok, még akkor is, ha hivatalos találkozóként van feltüntetve – egyszerűen nyernünk kell. Az eddig kevesebbszer szereplő pólósaim megkapják majd az esélyt, ahol részben önbizalomra is szert tehetnek

– zárta gondolatait a mester, aki az esti edzésen vélhetően jobban megizzasztja majd tanítványait, mint ahogy azt a törökök tették.

Garda Krisztina, a magyarok 21 éves pólósa szintén portálunk rendelkezésére állt a belgrádi csoportmeccs után.

A mutatott játékunkkal meg vagyok elégedve, bár ezt az összecsapást inkább egy jó tréningnek fogtuk fel. Nem volt szükség külön felkészülni a török válogatottból, mert tisztában voltunk azzal, mire lehetnek képesek. Igyekeztünk felpörögni, a maximumot kihozni magunkból, ez lett az eredménye. Egy jó edzésnek megtette

– mondta Krisztina, majd hozzáfűzte, ettől függetlenül tisztelet illeti a riválisukat.

Keszthelyi Ritáék legközelebb Portugáliával találkoznak, a negyedik csoportmeccs szombaton 11 órakor kezdődik a belgrádi Kombank Arénában.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik