Sport

Itt a sokadik fordulat Hosszú-ügyben

Kiss László tudott róla, hogy Hosszú Katinka Amerikába utazott versenyezni.

Ezt olvasta már?

Hosszú Katinka férje épp szétveri saját mesterművét

Kedden a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a hivatalos Facebook-oldalán hozott le egy közleményt, melyben a szervezet értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup úgy utaztak el az amerikai Austinba, hogy arról nem értesítettek senkit. A MÚSZ felhívta a figyelmet arra, hogy abban az esetben kapja meg az úszónő a hétfőn megérkezett versenyengedélyét, ha felhívja Kiss László szövetségi kapitányt.

A 75 éves szakember a közlemény szerint szintén csak hétfőn, Katinka Facebook-oldaláról értesült arról, hogy Hosszú elutazott az Egyesült Államokba. Az újabb fordulat az ügyben azonban az, hogy Kiss László vasárnap nyilatkozott az M4 Sportnak a maradásával kapcsolatban, ahol megjegyezte:

most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt.

Kiss László tehát ezek alapján nem hétfőn tudta meg, hogy Hosszú Katinka Texasba utazott versenyezni.

A szövetség szerda reggel újabb közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, ahol jelezte, mindezek ellenére Hosszú Katinka megkapja a versenyengedélyt.

A vasárnapi M4-sportos nyilatkozat, a szövetség keddi sajtóközleménye közti ellentmondás és a szerdai újabb fordulat okán a 24.hu azzal a kérdéssel kereste meg a MÚSZ elnökét, Gyárfás Tamást, hogy ugyan mondja már meg, mi változott a keddi sajtóközlemény óta szerda reggelre?

“Az a célunk, hogy Katinka nyerjen. A szövetség nem akar fölé kerekedni, ezért adta meg az engedély, annak ellenére, hogy nem ért a keddi kérésünk célt. Valamennyiünknek az volt a szándéka, hogy érjük el, Katinka hívja fel a kapitányt, váltsanak két szót és lépjünk tovább

– fogalmazott Gyárfás. A szövetség elnöke a 24.hu azon kérdésére, miszerint érez-e ellentmondást Kiss László szövetségi kapitány vasárnap, az M4 Sportnak adott nyilatkozata és a MÚSZ keddi sajtóközleménye között nem titkolózott.

Nincs ebben titok, ezt a kérdést én is feltettem Kiss Lászlónak. Azt mondta, valóban hallott az amerikai útról, de ez nem azonos azzal, hogy azt Hosszú Katinka vele megbeszélte volna. A kapitány azt igényli, hogy a versenyzők vagy edzőjük személyesen egyeztessenek vele. Elvégre rendnek kell lennie. Lehetnek egyéni utak. Fontos, hogy Katinka nyerjen, de ugyanolyan fontos, hogy a többi magyar úszó is sikert érjen el. Senkifelé sem jó az üzenete annak, ha a kapitányt átlépik, bárki azt csinál, amit akar. Legyen szó bármely sportágról. Ez hova vezethet?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik