Sport

Vízilabda-Eb: jó, jó, de nem jó

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya összességében nem örül a görögök ellen elért 8–8-as döntetlennek.

Némiképp érthető a kapitány csalódottsága. Aktív játékos korában Görögország ellenében még az volt a kérdés, hány gól lesz közte. A javunkra. Ehhez képest a tavaly nyári világbajnokságon ők bronzérmesek lettek, mi hatodikok. Nekik van olimpiai kvótájuk, nekünk nincs.

Ettől még a hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz. A magyar pólótól szokatlan eredménytelenség ide, vagy oda, a csapatok érkezése előtt bevonuló szövetségi kapitányt, és Gerendás György másodedzőt is nagy tapssal, lelkesen üdvözölte a helyszínre kilátogató és a mieinkért szorító magyar szurkolótábor. A Kobank Aréna küzdőterére később belépő férfi vízilabda-válogatott minden egyes tagját ennél is elsöprőbb tapsvihar éltette.

Eztán Magyarország egy parázs, fordulatos mérkőzésen ért el 8–8-as döntetlent Görögország ellen. Ha a történelmünket nézzük visszafogottnak, ha a jelent, a világliga hatodik helyet, a Volvo-kupán mutatott játékot, úgy biztatónak nevezhető a 2016-os férfi vízilabda Európa-bajnokság első csoportmeccse.

“Megnyerhettük volna a találkozót, de nüanszokon elcsúszott a vége. Az utolsó negyedben előnnyel kezdhettünk volna, ha megszereztük a labdát, de az sajnos hozzájuk pattant vissza. A végén egy óriási játékvezetői hiba is sújtott minket. Vagyis inkább kettő, mert az egyik – a kazah – négy méterrel arrébb dobta a labdát, mint a játékos aki várta, közben meg a másik – a horvát –  fújt egy kontrát. Tehát tejes káosz, a zsűri is megértését fejezte ki, amivel sokra nem megyünk. ”

– vágott bele a 24.hu-nak adott meccsértékelésébe Benedek Tibor .

A szövetségi kapitány pozitívumként említette meg a pólósaink férfias és kemény küzdeni tudását, úgy érzi, mérkőzésről mérkőzésre egyre magabiztosabb és jobb teljesítményre lesznek képesek. Azonban kiemelte, az emberelőnyök értékesítése terén mindenképp javulni kell, valamint még több lefordulást szeretne látni a fiúktól.

„Az oroszokkal már játszottunk, erősek, de meg tudjuk őket verni. Azt gondolom, két-három gólos különbség biztosan van a két csapat között. Nekünk a gólkülönbség számít, ezért minél nagyobb differenciájú győzelmet kell aratnunk felettük”

– zárta mondandóját a szakvezető.

Gór-Nagy Miklós szintén portálunk rendelkezésére állt, állítása szerint sikerült megoldani mindazt, amit előre elterveztek a parton.

“A hátrányos védekezésünk is jól működött, főként a fontos pillanatokban. Az érem másik oldala, hogy a saját előnyeinkben kicsit pontatlanok voltunk elől, illetve a negyedik negyedben volt két-három olyan támadásunk, amikor nem tudtunk egy pontos passzt, vagy befejezést végrehajtani, ami nagyon kellett volna”

– fogalmazott Gór-Nagy, majd hozzátette, a döntetlent követően a további két mérkőzés eredménye eléggé felértékelődött, tehát szerdán, az oroszok ellen azzal a tűzzel folytatják, ahogy abbahagyták a mérkőzést lévén az gólkülönbség lesz a döntő tényező a csoportban.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

32. Európa-bajnokság, Belgrád, Férfiak, D csoport, 1. forduló, eredmény:


Magyarország–Görögország 8–8 (3–2, 2–3, 2–1, 1–2)

Kobank Aréna. Vezette: Koganov (azeri), Stampalija (horvát)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Bátori, Vámos, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai 3. Csere: Hosnyánszky 1, Kis G., Gór-Nagy, Manhercz, Erdélyi.Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

GÖRÖGORSZÁG: Galanopoulos – Mylonakis 2, Fountoulis 2, Pontikeas, Afroudakis, Kolomvos, Vlachopoulos 1. Csere: Dervisis 1, Genidounias 2, Delekas, Mourikis, Gounas. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

Gól/emberelőny:
5/12, ill. 5/11
Gól/kettős emberelőny: 1/1, ill. 1/1

A csoport másik mérkőzésén:

Oroszország–Törökország 17–8 (4–3, 4–0, 3–3, 6–2)
Gólszerzők: Bugaychuk 4, Odintsov 3, Lisunov 3, Bychkov 2, Nikolaenko 2, Krasnov, Merkulov, Kholod, ill. Aksentjijevic 2, Sutalo 2, Okman, Yilmaz, Beskardesler, Cagatay

A férfiválogatott további Európa-bajnoki csoportmérkőzései:

Január 13., szerda, 20.15:
Magyarország–Oroszország – TV: M4 Sport

Január 15., péntek, 9.30:
Magyarország–Törökország – TV: M4 Sport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik