Sport

A brit Forrest Gump másfél éven keresztül napi egy maratont futott

2014 augusztusában kezdte és vasárnap délelőtt fejezte be a futást Jamie Ramsay. Hosszában futotta végig az amerikai kontinenst. 17 ezer kilométeren 17 cipőt fogyasztott el.

Tizenhét hónap futás után, helyi idő szerint vasárnap délelőtt ért haza Londonba Jamie Ramsay, a “brit Forrest Gump” – számol be a Telegraph. A férfi Kanadától Argentínáig kocogott, tizennégy országon keresztül. Átlagosan napi 45 kilométert tett meg, az indulás és az érkezés között eltelt 472-ből mindössze 105 nap volt, amikor nem futott – karácsony estéje például nem tartozott a pihenőnapok közé. Összesen tizenhét cipőt használt el az út során.

A sportember klasszikus amerikai filmben látható emberfeletti futása mellett szakálla hosszával is méltán kiérdemelte a “brit Forrest Gump” nevet.

Ramsay még 2014 augusztusában kezdett bele a futásba, az utolsó egy kilométert – amely megtételéhez több rajongó is csatlakozott – pedig vasárnap tette meg, a londoni Heathrow repülőtér és Westminster között. Összesen 17 000 kilométert tudhat a háta mögött, a teljesítményével összegyűjtött pénzt jótékony célokra ajánlja fel – öngyilkosság kezelésével, vízminőséggel, illetve rákkutatással foglalkozó szervezeteknek.

Jamie Ramsay Facebook oldalán és saját weblapján kalandjának minden fontosabb részletét és adatát dokumentálta. Az utolsó egy kilométer .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik