Sport

Ovecskin egy gólra az álomhatártól

A listavezető Washington Capitals hosszabbítás után 4-3-ra nyert a nagy rivális New York Rangers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.

A mérkőzés első és utolsó gólját az orosz Alekszandr Ovecskin ütötte, aki így már 499. találatnál jár, és hamarosan ő lehet a 43. játékos, aki eléri az 500-as határt.

A vendégek már 2-0-ra vezettek, ám a rivális fordított. A Washington 5,7 másodperccel a vége előtt egyenlített, és következett a hirtelen halál. Ebben előbb a vendégek kapusa, Braden Holtby védett hatalmasat, majd a korongot megszerző Ovecskin végig száguldott a pályán, több védőt is kicselezett, és eldöntötte a meccset.

A kereken 800. összecsapásán szereplő Ovecskin immár 20. alkalommal volt eredményes a Rangers svéd hálóőre, a tíz éve olimpiai bajnok Henrik Lundqvist ellen, és ez a legjobb mutató minden kapust beszámítva.

A Philadelphia Flyers Matt Read góljával és két gólpasszával, valamint Steve Mason 20 védésével verte 4-0-ra a New York Islanderst.

Az elmúlt időszakban viszonylag jól szereplő Toronto Maple Leafs kiütéses, 7-0-s vereséget szenvedett a San Jose Sharks otthonában. Az amerikai klub megszakítás nélkül hetedik alkalommal győzte le kanadai riválisát.

Eredmények – NHL

New York Rangers-Washington Capitals 3-4, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-New York Islanders 4-0
Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 3-4, h.u.
Montreal Canadiens-Pittsburgh Penguins 1-3
Ottawa Senators-Boston Bruins 2-1, h.u.
San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 7-0
Dallas Stars-Minnesota Wild 1-2
Arizona Coyotes-Nashville Predators 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik