Sport

Edzők és versenyzők is örülnek Kiss László maradásának

24.hu
24.hu

2016. 01. 10. 17:18

Cseh László és Risztov Éva is nyilatkozott a kapitány vasárnapi döntése után.
Korábban a témában:

Több versenyző és szakember is örömének adott hangot, miután vasárnap Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya jelezte, hogy csütörtöki bejelentésével ellentétben folytatja szakvezetői munkáját. Kiss visszatérését kommentálva Gyárfás Tamás, a magyar szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy “most már ideje a sportág előtt álló feladatokra összpontosítani.”

A világ- és Európa-bajnok Cseh László így reagált:

“Örülök, hogy a kapitány ismét ott áll a fedélzeten, a kormányrúdnál.”

Risztov Éva, a londoni olimpia 10 kilométeres nyíltvízi úszásának aranyérmese azt mondta:

“Még jócskán nincs itt az ideje, de ha egyszer Laci bácsi elköszön tőlünk, annak meg kell hogy legyen a maga méltósága. Remélem, ez a búcsú még soká lesz”.

Hargitay András, az úszók jelenlegi utánpótlás-kapitánya szerint nagyban segítette a kapitány mostani döntését, hogy sokan kiálltak mellette:

“Nemcsak az edzők, a versenyzők, az edzőbizottság, hanem gyakorlatilag a magyar társadalom egy jelentős része összefogott azért, hogy ő visszajöjjön. Szerintem ez neki erőt adott”.

Petrov Iván, aki a Kiss László mellett nyílt levélben is kiálló úszóedzők egyike, elégedetten kommentálta a vasárnapi hírt:

“Nagyon helyes döntést hozott a szövetségi kapitány, amikor a maradás mellett döntött. Ennek minden edző örül, aki olimpiára készít fel versenyzőket. Nem is kérdés, hogy alig nyolc hónappal a riói olimpia előtt változatlanul neki kell a kapitányi teendőket ellátnia, más erre a feladatra nem lenne alkalmas”.

Kiss László csütörtökön mondott le a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről, miután számára megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban másodjára bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

A lemondás után Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszósportnak szüksége van mind Hosszú Katinkára, mind Kiss Lászlóra.

A kapitány mellett kiállt több korábbi tanítványa és a Magyar Edzők Társasága, nyílt levelet tett közzé kilencven úszóedző és megszólalt az ügyben a miniszterelnök is. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta “jószolgálati” képességeiket, “csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el”.

Kommentek

Scunthorpe's Jordan Clarke (L) vies with Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa during the FA Cup third-round football match between Chelsea and Scunthorpe United at Stamford Bridge in London on January 10, 2016.    AFP PHOTO / GLYN KIRK

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 75 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. / AFP / GLYN KIRKDiego Costa megtáltosodott Mourinho menesztése óta
Edit Miklos of Hungary races down the course during the 2015 World Alpine Ski Championships women's downhill training February 5, 2015 in Beaver Creek, Colorado. AFP PHOTO/MARK RALSTON / AFP / MARK RALSTONNem szerzett pontot az edző nélküli Miklós Edit