Sport

BL: a többiek irigykedhetnek a győri nézőszámok láttán

A Győri Audi ETO hazai mérkőzéseit látogatta a legtöbb néző a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Győr és a Ferencváros novemberben játszotta utolsó csoportmeccsét az európai elitsorozatban, de az FTC kvartettjében a francia Fleury Loiret és a német Thüringer HC elhalasztott találkozóját szerdán pótolták (27-21), ezért hivatalosan csak a hét közepén zárult le a csoportkör.

Ebből az alkalomból az európai szövetség (EHF) honlapján közzétették azt a statisztikai érdekességeket tartalmazó összeállítást, amelyből – a többi között – kiderül, hogy a Győri Audi ETO büszkélkedhet a legmagasabb nézőszámmal, mivel hazai meccseit átlagosan 4732 szurkoló látta a helyszínen. Amikor a kisalföldiek a macedón Vardar Szkopje együttesét fogadták, 5089 néző, amikor pedig a dán Midtjylland csapatát látták vendégül, 4617 fő látogatott ki az Audi Arénába – ez az első és a másik legnézettebb BL-találkozó volt az ősz folyamán.

A legjobban védekező együttesek között a győriek a második helyen zártak, ugyanis hat meccsen csak 134 gólt kaptak. Az ETO könyvelhette el a legnagyobb különbségű, 21 gólos győzelmet, amikor odahaza 37-16-re megnyerte az osztrák Hypo NÖ elleni találkozót.

A selejtezőből induló csapatok közül kettő, a korábbi BL-győztesek közül három jutott be a középdöntőbe – mindkét kategóriában a Győr az egyik. Csak két ország képviselteti magát a legjobb 12 között: Magyarország és Románia. A B csoport élén záró Ferencváros az 1. csoport második helyén kezdi a sorozat következő fázisát, a C csoportot megnyerő Győrt pedig a 2. csoport harmadik helyére sorolták a magával vitt eredményei alapján.

A csoportkört három együttes zárta veretlenül, érdekesség, hogy közülük kettő, az orosz Rosztov Don és az FTC szombaton egymás ellen lép pályára a középdöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik