Sport

„Felháborító és elfogadhatatlan Hosszú Katinka viselkedése”

24.hu
24.hu

2016. 01. 07. 21:00

Turi György szerint nem lehet egy edzőt sem nyilvánosan megszégyeníteni.
Korábban a témában:

Mint ismert, Hosszú Katinka nem volt hajlandó beszélni Kiss Lászlóval, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányával a szerdai sajtótájékoztatóján, a 75 éves szakember így csütörtökön úgy döntött: lemond a posztjáról. Turi György a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozott az eset kapcsán, az edző pedig nem rejtette véka alá a véleményét:

„Tisztában vagyok azzal, hogy vihart fogok kavarni, de vállalom a felelősséget azért, amit mondok.

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom azt viselkedést,

amit a szerdai sajtókonferencián a magyar úszósport kiemelkedő alakja nyílt színen tanúsított, ráadásul egy olyan emberrel szemben, akire csak felnézni lehet” – idézi az Origo a Telekom Sporthír Szolgálat interjúját.

Hozzátette még, hogy nincs az a cél, ami szentesítheti egy edző nyilvános megszégyenítését.

Turi György – aki 35 éve dolgozik együtt Kiss Lászlóval – szerint egy sportoló nem gondolhatja azt, hogy mindent megengedhet magának. Hosszú Katinkának sem szabad elfelejtenie, honnan indult, azt, miként lett válogatott versenyző Magyarországon, majd, hogy az eredményeinek köszönhetően kapott ösztöndíjat egy amerikai egyetemen és hazatérte után megkapott minden támogatást.

Turi szerint az a legfontosabb, hogy lecsillapodjanak a kedélyek, újra egy mosolygós Hosszú Katinkát lássunk az uszodában, és hogy Kiss Lászlót sikerüljön meggyőzni a folytatásról.

Kommentek

Nem vicc: Will Ferrellnek focicsapata van
A photo taken on December 8, 2015 shows UEFA president Michel Platini answering journalists' questions upon his arrival to the Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne.
Joseph Blatter, president of the Fifa since 1998 and Michel Platini, president of the UEFA since 2007, were banned by FIFA for eight years on December 21, 2015. / AFP / FABRICE COFFRINIPlatini biztosan nem lesz a FIFA elnöke