Budapest, 2014. július 20.
Keszthelyi Rita örül egy gólnak a budapesti nõi vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 20-án. Magyarország - Nagy-Britannia 16-5. 
MTI Fotó: Kovács Tamás
Sport

Tornagyőzelem! Az olaszoknak sem kegyelmeztek női pólósaink

24.hu
24.hu

2016. 01. 05. 18:04

Százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a miskolci Univer Kupát a magyar női vízilabda-válogatott.
Korábban a témában:

A magyar csapat előtt már az első támadás során három óriási lehetőség adódott a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzetek – írja beszámolójában az MTI. A túloldalon a vendégek nem tették meg ezt a szívességet, első két lövésük a hálóban landolt (0-2.)

A miskolci Kemény Dénes Uszodában az első hazai találatot végül Kisteleki Hanna szerezte, majd a csapatkapitány Keszthelyi Rita is feliratkozott a gólszerzők közé. Az olaszok ugyanakkor rendkívül pontosan céloztak távolról, így egygólos vendégvezetésről indult a második felvonás (2-3).

Ezt követően sokáig csak “nyúzták” egymást a vízben a felek, a gólcsendet Keszthelyi törte meg, aki egy emberelőnyt – amelyet Bíró Attila időkérése előzött meg – váltott pillanatok alatt gólra (3-3).

Nem sokkal később Szűcs Gabriella tökéletes bejátszását Illés Anna húzta az üres kapuba, majd Bujka Barbara ejtett három olasz védő, és a kiinduló kapus fölött a hálóba (5-3).A nagyszünet után rögtön magyar előnnyel folytatódott az összecsapás, Kisteleki pedig a léc alá bombázott. Az olaszok válaszoltak (6-4), de Czigány Dóra némiképp szerencsés góljával visszaállt a háromgólos különbség.

Barcelona, 2013. július 25.
Kasó Orsolya véd a barcelonai vizes világbajnokság nõi vízilabdatornájának D csoportjában vívott Magyarország - Kazahsztán találkozón 2013. július 25-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Fotó: MTI

A kapusok keveset találkoztak a labdával, újabb két gyors gólváltás következett, magyar részről Keszthelyi és Illés volt eredményes (9-6). Nem sokkal később Csabai Dóra megúszásból eldönthette volna az összecsapást, de ziccert hibázott. Miután a kapuban Kasó Orsolya ekkor parádézott, az is belefért, hogy elöl sok volt a hiba, de Bujka második találatával megnyugodhatott a magyar együttes (10-6).

A zárófelvonás olasz góllal indult, majd egy szerencsés vendégtalálattal tovább csökkent a különbség. A magyarok sokáig még lövésig sem jutottak, de egy emberelőny végén Keszthelyi igazi vezérként magára vállalta a fontos lövést, és negyedik góljával bebiztosította a sikert két és fél perccel a vége előtt (11-8).

Eredmény – Női vízilabda Univer Kupa

Magyarország-Olaszország 11-8 (2-3, 3-0, 5-3, 1-2)
magyar góldobók: Keszthelyi 4, Kisteleki H., Illés, Bujka 2-2, Czigány 1

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on December 16, 2015 in Marseille, southern France, shows the Velodrome football stadium. 
Marseille is one of the ten host cities for the Euro 2016 soccer finals that will be played from June 10, 2016 to July 10.  / AFP / BORIS HORVATEb 2016: Marseille-be kapjuk a legtöbb jegyet
Budapest, 2014. október 22.
Vándor Kálmán sportújságíró és dalszövegíró a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A mûsorban Koós János énekes életpályájára emlékeztek.
MTVA Fotó: Zih ZsoltMeghalt Vándor Kálmán