Sport

Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót hatalmas elismerés érte

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke újabb örömhírt közölt. Két magyar úszó van Európa élén.

A Hosszú Katinka és a szövetség között zajló szópárbaj árnyékában Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, aki egyben az európai úszószövetség (LEN) gazdasági vezetője is arról tájékoztatott, hogy Európa legjobb úszóinak névsorában, 2015-ben a női úszók között Hosszú Katinka, a férfiak között pedig Cseh László szerepel az élen, azaz két magyar került a kontinens trónjára.

“A világszövetség, a FINA január 31-én a Budapesten zajló ünnepi gáláján jelenti be hivatalosan, hogy kik érdemelték ki az év legjobbjai címeket. Bár a FINA-vezetők által már ismert eredményt nem szabad közzétenni, annyit elmondhatok, ott sem lesz okunk a szégyenkezésre”

– közölte Gyárfás Tamás.

A kazanyi vizes világbajnokságon aranyérmes Cseh László és Hosszú Katinka további nem aláhanyagolható sikerként bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos szavazásán is. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Év sportolója gálán hirdetik ki.

Szöllősi György, a szavazást már 58. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke a keddi sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, hogy 279 voks alapján alakult ki a sorrend. A férfiaknál a vívó Imre Géza (párbajtőr világbajnok) és az autóversenyző Michelisz Norbert (WTTC privát-világbajnok), míg a nőknél a kajakos Kárász Anna (világbajnok), illetve a síelő Miklós Edit (világkupa bronzérmes) került még az első háromba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik