Sport

Benedek Tibor nagyon csalódott

Mondjuk van is miért, hiszen a férfi vízilabda-válogatott kettőből két vereséget szenvedett eddig az Eb-felkészülést szolgáló Volvo Kupán.

Vasárnap az olaszoktól kaptunk ki 5-4-re, hétfőn pedig a spanyolok oktattak minket 10-8-ra. Mindkét mérkőzés elején valahol az öltöző legmélyén maradtak pólósaink és akkora hátrányt szedtek össze az első negyedben, hogy onnan már csak kapaszkodás volt, visszaút nem.

„Nagy csalódás a mérkőzés, nagyon könnyen vesztünk meccseket, és ez nagyon nem tetszik. Mindenképpen el kell gondolkodni azon, hogy ez miért van így. Ennél azért sokkal jobb teljesítményekhez, sokkal jobb helytálláshoz vagyok szokva. Jól játszottak a spanyolok, ezt el kell ismerni, agresszívek voltak, de hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ha belőjük az emberelőnyeinket, akkor sokkal bátrabban tudtunk volna utána játszani. Tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani, de nem sikerült ezt megvalósítani. Az első két negyedben teljesen felborult a védekezésünk”

– olvasható Benedek Tibor a spanyoloktól elszenvedett vereség utáni nyilatkozata a Waterpolo.hu-n.

Mondjuk ki, nem vagyunk ehhez hozzászokva. Különösen nem hazai vizeken és különösen nem a spanyoloktól. Éppen ezért nem is csodálkozunk azon, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány nem érti az eredménytelenséggel párosuló kissé tanácstalan játékot.

Mi sem értjük, éppen ezért reméljük, a január 10-én, Szerbiában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságig megtalálják az elveszni látszó fonalat.

 

X. Volvo-kupa, állás:

A torna állása:
1. Spanyolország 6 pont,
2. Olaszország 6 pont,
3. Magyarország 0 pont,
4. Szlovákia 0 pont

További menetrend:
Január 5., kedd:

Spanyolország-Olaszország – 18 óra
Magyarország-Szlovákia – 20 óra – TV: M4 Sport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik