Sport

Babos Tímea győzelemmel kezdte az évet

Két sima szett megnyerésével jutott a nyolcaddöntőbe.

Már gőzerővel készülnek a teniszezők, köztük Babos Tímea is, a január 18-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra. A Távol-Keleten, valamit Ausztráliában és Új-Zélandon is tornákat rendeznek. A világranglista hetvenedik helyén álló teniszező a kínai Sencsenben kezdte meg az évet.

A legmagasabban rangsorolt magyar játékos ellenfele az első fordulóban az orosz Evgeniya Rodina volt. Babos számára nem indult jól a mérkőzés, rögtön elveszítette az adogatójátékát. Szerencsére nem zavarodott meg, három játékkal később breakelni tudott.

Az első szettben talán a legjobb pillanatban, a magyar játékos 4-3-as vezetésnél ismét elvette Rodina adogatását. A saját játékát gond nélkül hozva fél óra alatt előnybe került.

A második játszma első adogatását ismét a fogadó nyerte, mivel ebben a szerepben most Babos volt, így rögtön breakkel indított. A ranglista 87. helyén tanyázó orosz már nem tudott megújulni, még kétszer bukta az adogatójátékát, a soproni hölgy pedig a második meccslabdát kihasználva bejutott a következő körbe.

A legjobb tizenhat között a lett Anastasija Sevastova vagy a román Monica Niculescu lesz az ellenfele.

Eredmény – Tenisz, Sencsen, első forduló

Babos Tímea – Evgeniya Rodina (orosz) 6-3, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik