Sport

Vereséggel kezdte a Volvo Kupát a férfi pólóválogatott

Az első negyedben gyorsan háromgólos hátrányba kerültünk, onnan már nem sikerült visszajönni.

Nyolc nappal a Görögország elleni első Európa-bajnoki mérkőzés előtt Olaszország ellen kezdtek meg a jubileumi Volvo Kupát Győrben. Sajnos a mérkőzés nem indult jól, az első nyolc perc után már három góllal mentek az olaszok.

A második negyedben már sikerült gólokat is szereznünk, viszont a vendégek is betaláltak kétszer, így nem sikerült közelebb kerülnünk az ellenfélhez. Mindkét kapus, Nagy Viktor és Stefano Tempesti is ihletett formában védett az egész mérkőzésen, több nagy bravúrt is bemutattak.

A második félidei védekezésünket dicséri, hogy Alessandro Campagna mester gólt sem szereztek a nagyszünet után. Sajnos az olasz kapu előtt mi is rontottunk bőven, volt amikor a saját hibánkból, de Tempesti klasszisával nehéz volt mit kezdeni.

Benedek Tibor a mérkőzést követően elmondta, hogy a vereség bosszantja, de látott nagyon biztató dolgokat is. Kis Gábor betegség miatt eleve nem tudott játszani, de Hárai Balázs sem volt tökéletes állapotban. A folytatásban hétfőn Spanyolország, kedden pedig Szlovákia következik.

Eredmény – Vízilabda, Volvo Kupa, első forduló

Magyarország – Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)

IV. negyed

5-8. PERC: Megint jól védekeztünk, a szépen kijátszott akciónk végén Tempesti kifejelte a labdát. Érvénytelen az olasz gól, mert levitte a víz alá a labdát. Megint ziccert védett a vendégek portása. A vendégek is elrontották a támadásukat, Varga Dénes bombáját hatástalanította a blokk és Tempesti közös erővel. Ötméterest kaptunk, mert Varga kezét meghúzták. Varga Dénes könyörtelen volt, kicsit kevesebb mint két perccel a vége előtt (4-5). Vámos elcsípte a labdát, az egyenlítésért mehettünk, de Hárai centerezését fölé tolta Tempesti. Sajnos a centerünk ellen fújtak, Pontatlan az előre dobott labda, véget ért a mérkőzés. Kikaptunk 5-4-re!

1-4. PERC: A záró felvonás ráúszását is a vendégek hozták el. Gólt nem tudtak lőni, mi pedig sakk-mattig játszottuk, Tóth Márton lőtt az üres kapuba (3-5). Nagy ihletett formában, újabb olasz bombát hárított. A mi támadásunknál kicsúszott a labda játékosunk kezéből. Megint kiváló védekezést mutattak be Campagan fiai, Manhercz pedig a kiállítás sorsára jutott. Nagy mellel védte az előnyben leadott olasz kísérletet, Tempesti pedig nem akart elmaradni kollégája mögött, ő is védett egyet.

III. negyed

5-8. PERC: Varga Dénes lövése után Tempesti már verve volt, de a kapufa megint kisegítette őt. Jól védekeztünk, lejár a vendégek támadóideje. Nálunk Bátori, náluk Bodegas szerzett kiválóan labdát. Megint nem tudták lövéssel befejezni az akciójukat, ahogy sajnos mi sem. Távoli lövést védett nagy bravúrral Nagy. Páros kiállítást fújtak a játékvezetők. Időt kért Campagna, fórban pedig megcsináltak a kitalált figurát, de megint hatalmasat védett a magyar hálóőr. Hárai megúszott, először nem találta a labdát, közben véget is ért a negyed.

1-4. PERC: Di Fulvio elhozta a labdát a ráúszásnál, szerencsére a távolról leadott olasz lövés nem talált kaput. Erdélyi lövése a blokkról pattant oldalra, a túloldalon a svédcsavar nem okozott gondot Nagynak. Tóth Mártonnál láttak szabálytalanságot. Decker kiváló védekezést mutatott be, előnyben támadhattunk az időkérés után. A hatodikat sem sikerült értékesíteni, Bátori nem tudta bepattintani a rövidbe. Olasz fór, szerencsére Bodegas húzása kijött a kapufáról.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

II. negyed

5-8. PERC: Újfent kiváló olasz védekezés a centernek bejátszott kísérletnél. Campagna megint időt kér, mert emberelőnyben támadhatnak a háromgólos vezetésért. Szépen megjáratták, de az olasz kezéből kicsúszott a labda, a kiállításból visszatérő magyar elvette tőle. Varga lóbált kettőt-hármat, majd betette Bátorinak, aki a kapuba továbbított (2-3). Nagy még beleért a lövésbe, így sarokdobással jöhettek az olaszok. Eksztázisban a magyar kapuvédő, újabb bravúrt mutatott be a rövid saroknál. Olasz kiállítás, de csúnyán mellé lőtte Erdélyi. Jön a szokásos olasz fór, Giorgetti pedig a hosszúba bombázott (2-4). Tempesti védett bravúrral Bedő ziccerénél, négy másodperccel a félidő végett előtt Figlioli bombája Nagy fejéről pattant be (2-5).

1-4. PERC: A ráúszásnál megint ők a gyorsabbak. Varga Dánielt beforgatta Baraldi, jött is a kiállítás, de a negyedik fórt már nem lőtték be. Gyorsan ellőtte Hosnyánszky, de a labda érintetlenül jutott a kapu fölé. A végletekig kijátszottuk, Hárai önzetlensége után Hosnyánszky szerzi az első magyar gólt (1-3). Újabb olasz fór, a rövidnél Loungo labdáját elcsípte Nagy. Bátori bombáját védte Tempesti, a kipattanó az övéké. Jó a blokk az olasz lövésnél, megint mi támadhatunk.

 I. negyed

5-8. PERC: A szabaddobás után Bedő bombázott  sáncba, Di Fulvio lövését Nagy szedte ki a pipából. Megint elveszítjük a labdát, a túloldalon a kapufa segítette ki Nagyot. Vámos próbálkozását szép mozdulattal sajnos hárítani tudta Tempesti. Campagna mester időt kért a vendégeknél. Megint a falba játszották be, Aicardi húzását Nagy védte, de a testéről a kapuba került a labda (0-3). Centerben nem sikerül megjátszani Bedőt, egy erőtlen olasz kísérlet után mi támadhatunk. Ráadásul emberelőnyben, Benedek Tibor időt is kér. Erdélyi kapta a labdát a falban, de ki tudták ütni a kezéből.

1-4. PERC: A sötét sapkában játszó olasz válogatott vezetheti az első támadást, rögtön magyar kiállítás. Decker ment ki, Di Fulvio pedig a felső sarokba bombázott (0-1). Sajnos a Hárainak betett labdát elpiszkálták az olaszok, az ellentámadásnál ők is eladták a játékszert. Háraival szemben kontrát fújtak, majd Nagy Viktor védte szépen a rövid sarokra leadott lövést.  A negyedik támadásunkból sincs gól, Erdélyi lőtt fölé, jön a második olasz emberelőny. A húzásra betett labdát Bodegas juttatta a mienk kapujába (0-2).

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Néhány perc múlva kezdődik Győrben a férfi vízilabda-válogatott nyitómérkőzése az idei Volvo Kupán.

Előzetes:

Az egy hét múlva kezdődő belgrádi olimpia kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott felkészülése már a célegyenesbe fordult. Vasárnaptól keddig a Győrben sorra kerülő tizedik Volvo Kupán bizonyíthatnak azok a játékosok Benedek Tibor szövetségi kapitánynak, akik bekerültek a kontinenstornára utazó csapatba.

A szakember elmondta, hogy az eredmény most másodlagos. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem szeretne minden mérkőzést megnyerni.

A vasárnapi ellenfél Olaszország lesz, hétfőn a spanyolokkal, kedden pedig a szlovákokkal találkoznak a fiúk. A felkészülési tornán még szerepet kaphat Tóth Márton és Bedő Krisztián is, de ők nem utaznak majd Szerbiába. A nemzeti csapatba hosszú idő után visszatérő Kis Gábor betegség miatt nem ugrik medencébe.

A magyar válogatott kerete az Európa-bajnokságra

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik