Sport

Lakers-győzelem a legrosszabbak csatájában

Mind az öt mérkőzésen hazai győzelem született.

Öt találkozóval folytatódott magyar idő szerint szombat hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza. Los Angelesben egymásnak feszült a liga két jelenlegi legrosszabb csapata, a nyugaton utolsó Lakers, valamint a keleti sereghajtó Philadelphia 76ers.

A mérkőzés előtt öt győzelem mellett huszonhét vereséggel álló Lakers Kobe Bryant nélkül próbálta meg legyőzni szégyenszemre csak három sikerrel rendelkező vendégeket. Az összecsapás csak az utolsó negyedben dőlt el, addig fej-fej mellett haladt a két csapat. A 76ers úgy készülhetett a mérkőzésre, hogy a legutóbbi három mérkőzésén két győzelmet könyvelhetett el.

A záró felvonás viszont a hazaiaké volt, és végül kilenc ponttal, 93-84-re megnyerték a meccset. Az alapszakaszban ez volt a Philly harminckettedik zakója. A hazaiaknál Lou Williams szezoncsúcsot jelentő 24 pontot dobott, Nance Jr. pedig karriercsúcsot jelentő 14 lepattanót szedett össze.

A keleti főcsoport élmezőnyéhez tartozó Chicago Bulls és Toronto Raptors is győzött hazai környezetben, akárcsak a Washington Wizards és a Miami Heat.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Washington Wizards–Orlando Magic 103–91
Miami Heat–Dallas Mavericks 106–82
Toronto Raptors–Charlotte Hornets 104–94
Chicago Bulls–New York Knicks 108–81
Los Angeles Lakers–Philadelphia 76ers 93–84

Ajánlott videó

Olvasói sztorik