Sport

Az óév utolsó napjára is jutott egy rekord az NHL-ben

Shane Doan a Winnipeg színeiben debütált, egész pályafutását ugyanabban a csapatban töltötte. Mégis ellenük döntött rekordot. Hogy is van ez?

Magyar idő szerint már 2016-ban, az Egyesült Államokban viszont még 2015-ben  újabb mérkőzésekkel folytatódott az NHL alapszakasza. Az arizonai Glendale-ben egy rekorddöntést is láthattak a nézők, méghozzá egy 39 éves játékostól.

Shane Doan a szezon kezdete előtt 12 találattal volt elmaradva Dale Hawerchuk 379 gólos rekordjától, amelyet a Winnipeg Jets színeiben szerzett. Az Arizona Coyotes éppen a Winnipeg ellen játszott, Doan pedig már az első harmadban megszerezte pályafutása 380. találatát 1422. NHL-mérkőzésen.

A dolog érdekessége, hogy Doan a Winnipeg színeiben debütált 1997-ben, majd a franchise átköltözött Phoenix-be, ahol, már nem Winnipeg Jets, hanem Phoenix Coyotes volt a csapat neve (később pedig Arizona Coyotes). Tehát pont a Jets ellen lett a franchise történetének legeredményesebb játékosa.

A mai Winnipeg Jets 2011-ben tért vissza a ligába, miután a franchise Atlantából átköltözött Manitoba tartományban található városba.

Eredmény – NHL, alapszkasz

Dallas Stars-Nashville Predators 5-1
Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 3-4 – hosszabbítás után
Buffalo Sabres-New York Islanders 1-2
Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins 2-5
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 4-2
St. Louis Blues-Minnesota Wild 1-3
Calgary Flames-Los Angeles Kings 1-4
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 0-1
Arizona Coyotes-Winnipeg Jets 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik