Sport

Darts-vb: őrült meccsen búcsúzott Phil Taylor

Jelle Klaasen hatalmas meglepetésre kiejtette a tizennégyszeres világbajnokot.

A holland srác korábban tizenkétszer találkozott minden idők legjobb dartsjátékosával, és ezekből a mérkőzésekből csak kettőt tudott behúzni. Igaz, legutóbbi, februári összecsapásukon Taylor maradt alul.

Az első három játszma nem hozott meglepetést, a játékosok tudták hozni kezdéseiket és a félidőhöz közeledve Klaasen vezetett 2-1-re.

A negyedik felvonásban a Kobra óriási lehetőséget szalasztott el 2-1-es legállásnál, négy kiszállót is elhibázott, amit Taylor kihasznált és egyenlített, de 3-2-nél ismét neki kellett kapaszkodnia.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A hatodik szettben Klaasen 148-ról majdnem véget vetett a dalnak, csak a dupla 18 hiányzott a bravúrhoz. A holland teljesen összezavarodott, mikor a sokszoros vb-győztes a történtek után ismételten egalizált.

Taylor hamar elhúzott 2-0-ra a legek tekintetében, majd 64-es kiszállóját elrontotta, Klaasen így mázlival szépíteni tudott és extázisba került. A feltörekvő tehetség négy játékot nyert zsinórban és ezzel övé lett a meccs és a továbbjutás is.

Taylor egyébként a találkozó után úgy fogalmazott, mentálisan nincs rendben minden nála, mert februárban elválik feleségétől.

Az utolsó leg:

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik