Sport

Itt egy zsákolás, amitől az ember azt is elfelejti, hogy hétfő reggel van

Vince Carter az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik, ha nem a leglátványosabban zsákoló játékosa. A Memphis Grizzlies játékosa noha már 38 éves, azért szezonról szezonra megörvendeztet minket egy-két nagy töméssel, mint ahogyan tette azt hétfő hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen.

A második negyed elején járt a meccs, amikor egy az egyben megverte védőjét, Lou Williamst, majd betört a festékbe és jobbal kíméletlenül bezsákolta a lasztit a gyűrűbe. A Grizzlies hazai pályán könnyedén leverte amúgy a több sebből vérző Lakerst, 112-96 lett a meccs vége. Kobe Bryant 14 pontos első negyed után mindössze 19-cel zárta az összecsapást.

Oklahoma Cityben egy darabka történelmet láthattak a nézők, ugyanis Kevin Durant és Russell Westbrook olyan produktumot tett le az asztalra, amilyet 1996 óta nem mutattak be a ligában. Akkor a Utah Jazz legendái, Karl Malone és John Stockton volt az a páros, akik ugyanazon a meccsen, a rendes játékidőben jutottak el legalább 25 pontig és 10 lepattanóig, most a két említett úriember – Durant 26 pont és 10 assziszt, Westbrook 30 pont és 12 gólpasszal zárt. Nem is lehetett más a Denver Nuggets elleni mérkőzés vége, mint győzelem.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 112-96

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 122-112

Boston Celtics – New York Knicks 100-91

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 94-98

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik