Sport

Kézi-vb: Egy félidő alatt eldőlt a döntő

Románia szerezte meg a bronzérmet, Magyarország a tizenegyedik helyen zárt.

A dániai női kézilabda-világbajnokság vasárnapi fináléjában a legutóbbi olimpia és Európa-bajnokság győztese, Norvégia csapott össze a története első vb-fináléjára készülő Hollandiával.

A nyolcadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, akkor Herrem és Snelder gyors gólváltása után 5-4-re vezettek a norvégok. Utána viszont Grimsbö ihletett formában védett az északiak kapujában, támadásban pedig Herrem és Löke tarthatatlan volt, Alstad pedig biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket.

A félidő második felére teljesen szétesett Hollandia, harminc perc játék után tizenegy góllal, 20-9-re vezetett Norvégia.

A második játékrész már izgalommentes volt, Polman és Snelder találataival próbáltak meg közelebb jutni ellenfelükhöz a hollandok, de hat gólnál kevesebbre egyszer sem tudták csökkenteni hátrányukat. Norvégia nagyszerű játékkal, a világbajnoki döntőt egy félidő alatt elintézve megérdemelten diadalmaskodott.

Az északiak győzelme azt jelenti, hogy a tavalyi kontinensviadal ezüstérmeseként Spanyolország selejtező nélkül ott lesz az olimpián. A bronzmérkőzésen Románia simán legyőzte Lengyelországot. A magyar válogatott a 11. helyen fejezte be a tornát.

Eredmény – Női kézilabda-világbajnokság

Döntő:
Norvégia – Hollandia 31-23 (20-9)
Bronzmérkőzés:
Románia – Lengyelország 31-22 (15-8)

A világbajnokság végeredménye:
1. Norvégia
2. Hollandia
3. Románia
4. Lengyelország
5. Oroszország
6. Dánia
7. Franciaország
8. Montenegró
9. Svédország
10. Brazília
11. MAGYARORSZÁG
12. Spanyolország
13. Németország
14. Dél-Korea
15. Szerbia
16. Angola
17. Kína
18. Argentína
19. Japán
20. Puerto Rico
21. Tunézia
22. Kazahsztán
23. Kuba
24. Kongói DK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik