Sport

Megvan a Red Bull Air Race budapesti versenyének időpontja

Július közepén rendezik Budapesten a világ legjobb műrepülő-pilótáinak részvételével a Red Bull Air Race sorozat jövő évi negyedik versenyét, a naptárba pedig két új helyszín is bekerült.

A szervezők sajtószolgálatának szerdai közleménye szerint a magyar fővárosban július 16-án és 17-én rendezik a viadalt, amelynek során ismét a Duna felett, a Parlament előtt mérik össze tudásukat a pilóták.

A szezon nyolc futamból áll, s a mezőny először látogat majd el Németországban a Lausitzringre, valamint az Egyesült Államokba az Indianapolis Motor Speedwayre.

A Red Bull Air Race kilencedik idénye március 11-12-én az Egyesült Arab Emírségekben rajtol, s október közepén, Las Vegasban fejeződik be.A 2005-ben útjára indított sorozatot a világ leggyorsabb versenyének is nevezik. A népes közönséget vonzó sorozat – Besenyei Péter közreműködésének is köszönhetően – valójában 2003-ban indult, de világméretűvé 2005-re fejlődött. A pilótáknak az egyes versenyeken a felfújható oszlopokkal kijelölt kapuk között átrepülve kell a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteniük a pályát. Budapesten 2003 és 2009 között, majd hat év szünet után az idén rendeztek futamot.

Besenyei Péter – akit a sorozat honlapja az Air Race “keresztapjának” nevez – 2003-ban megnyerte a sorozatot, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban második, 2007-ben harmadik volt, az idei szezon végén azonban bejelentette visszavonulását.

A Red Bull Air Race jövő évi versenynaptára:

március 11-12., Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi
április 23-24., Ausztria, Spielberg
még nincs pontos időpont, Japán
július 16-17., Magyarország, Budapest
augusztus 13-14., Anglia, Ascot
szeptember 3-4., Németország, Lausitzring
október 1-2., Egyesült Államok, Indianapolis
október 15-16., Egyesült Államok, Las Vegas

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik