Sport

Kézi-vb: focival hangoltunk Lengyelország ellen

Érdekesen alakulnak az eredmények a dániai női kézilabda-világbajnokságon. A legutóbbi két döntős kiesett a nyolcaddöntőben, ami azt is jelentheti, ha Magyarország hétfőn, azaz ma 18 órától kezdődő mérkőzésén legyőzi Lengyelország legjobbjait, úgy nem a két éve ezüstérmes szerbekkel, hanem az őket bucira verő hollandokkal mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

Merthogy a tét amúgy is óriási. Már a hétfői találkozó győztese részt vehet az olimpiai selejtezőn (a március 18-20. között sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon a csapatokat három, egyenként négyes csoportokba sorolják, és a kvartettek első két-két helyezettje vehet részt a riói játékokon).

E cél tudatában nyugodtan, ám koncentrált felkészüléssel telt a magyar válogatott vasárnapja Herningben – számolt be a szövetség honlapja. A stáb és a játékosok videó-elemzés után bemelegítésként labdarúgó gyakorlatokkal színesített taktikai edzés tartottak, este pedig az együttes a helyszínen tekintette meg a dán-svéd nyolcaddöntőt.

keziszovetseg.hu
Forrás: keziszovetseg.hu

“Érdekes tapasztalatot szűrtünk le a lengyel válogatott eddigi vb-mérkőzései alapján, hiszen nagyon sokféle figurát játszanak, de azokat sokszor nem viszik végig, úgy látom, szövetségi kapitányuk a begyakorolt sémák és játékok helyett inkább a játékosok egyéni képességeire alapoz. A két évvel ezelőtti világbajnokságon elért 4. hely komoly felfutást jelentett csapatuk számára, hosszú idő után értek oda az élcsapatok közé. Úgy vélem, hogy jó esélyünk van ellenük a győzelemre” – összegezte a videó-elemzés tapasztalatait Németh András szövetségi kapitány.

 

Női világbajnokság, vasárnapi eredmények:

Nyolcaddöntők:
BRAZÍLIA-ROMÁNIA 22-25 (8-13)
NÉMETORSZÁG-NORVÉGIA 22-28 (10-15)
DÁNIA-SVÉDORSZÁG 26-19 (15-7)
HOLLANDIA-SZERBIA 36-20 (17-6)

Elnöki Kupa

A 17-20. helyért:
JAPÁN-KÍNA 24-29 (11-16)
ARGENTÍNA-PUERTO RICO 28-14 (13-6)
A 21-24. helyért:
TUNÉZIA-KUBA 28-24 (15-12)
KONGÓI DK-KAZAHSZTÁN 30-31 (12-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik