Sport

Kézi-vb: Egyben vannak a csajok

Optimista hangok érkeznek Dániából, a hétfői, Lengyelország elleni nyolcaddöntő előtt. Bízunk a lányokban!

A női kézilabda-világbajnokság utolsó csoportmeccsén Japán elleni 31-21-es győzelmet aratott. Mivel Dánia kikapott Montenegrótól az is eldőlt, Németh András tanítványai az A-csoportban második helyen végeztek, így a B-csoport harmadik Lengyelországgal kell megküzdeniük a negyeddöntőben.

A szövetségi kapitány a japánok elleni pénteki sikert követően optimistán nyilatkozott az egyenes kieséses szakaszt illetően. Németh szavaiból azt érezzük, még jobban is örült Lengyelországnak. Ahogy fogalmazott a Sport TV munkatársának fogalmazott mérkőzést követően: “Angolának igen kellemetlen az agresszív 5-1-es védekezése és belső posztokon is jól lövő, kemény kézilabdázói vannak. Kellemetlen csata is lehetett volna belőle. A lengyeleket ismerjük. A Bajnokok Ligája miatt folyamatosan tűzben tartott játékosokkal felálló rutinos csapat”.

Hogy a lelki, a fizikai tényezőkkel nincs probléma és a csapategység is rendben van arról a japánok ellen viszont a végén bombagólt lövő Triscsuk Krisztina meccs utáni szavai adnak bizonyosságot. „Nagyon boldog vagyok, hogy végre játszhattam. Nehéz volt beszállni, de pszichésen felkészültem rá, hogy a padról nyitok. A lányok sokat segítettek az öltözőben, a pályán kívül, Zizi és Görbe is egész nap buzdított, hogy ne féljek. Testben és lélekben is felkészült vagyok a folytatásra!”

Bízunk benne, az egész csapat így van ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik