Sport

Kézi-vb: a kínos bakit buta döntéssel próbálják feledtetni

A játékvezetők részéről jó döntés volt a videóbíró segítségét kérni, ám mégis eltiltották őket, a technikát pedig nem alkalmazzák a továbbiakban.

Ahogyan arról írtunk, a hétfői Koreai Köztársaság-Franciaország (22-22) találkozó 17. percében, Ju Hjun Dzsi lövése után videóbírót alkalmaztak annak megállapítására, hogy a labda teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e. Végül nem a teljes felvételt nézték vissza, csak a második felét, márpedig így hibás ítélet született, ugyanis nem adták meg a találatot. Ez pedig ugye befolyásolta a találkozó végkimenetelét is.

A nemzetközi szövetség (IHF) elismerte a hibát és úgy döntött, hogy a szóban forgó mérkőzésen tevékenykedő játékvezetők és zsűritagok a világbajnokság további részében már nem kapnak feladatot. A közlemény kiemeli, hogy a videobírót sikeresen alkalmazták a katari férfi vb-n, de a hétfői eset miatt a dániai torna folytatásában nem fogják alkalmazni, mert nem zárható ki teljes mértékig a hiba lehetősége.

Mindezek ellenére – a szabályok értelmében – a koreai csapat nem óvhatja meg a meccs végeredményét.

A nemzetközi szövetség továbbra is fontosnak tartja a játékvezetők munkájának technikai támogatását, de álláspontjuk szerint a jelenlegi rendszer további fejlesztésre, pontosításra szorul.

A C csoportban Franciaország egy győzelemmel és egy döntetlennel a második, Dél-Korea két döntetlennel a negyedik helyen áll. Az A csoportot két győzelemmel vezető magyar válogatott kedden (ma) 18.30 órától Montenegróval játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik