Sport

Nagy visszatérő a férfi-pólóválogatottnál

kis gábor (kis gábor, )
kis gábor (kis gábor, )
Sérülése miatt több nagy világeseményről lemaradt, célja a januári Európa-bajnokság.

A 143-szoros válogatott vízilabdázó, Kis Gábor nagyszerű szezont fut a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatában. A Szeged ellen már a 400. mérkőzését játszotta az élvonalban. Méghozzá úgy, hogy hosszú ideje gerincproblémákkal küzd. A fránya sérülés miatt lemaradt a 2013-as világbajnokságról is, amelyen a magyar csapat aranyérmet nyert.

Most viszont Benedek Tibor szövetségi kapitány úgy döntött, hogy Kis is helyet kap a januári Európa-bajnokságra készülő 16 fős keretben. A waterpolo.hu érdeklődésére az olimpiai bajnok center a következőket mondta a visszatéréssel kapcsolatban:

Amikor lemondtam a válogatottságot, jeleztem, az egészségemet tartom a legfontosabbnak, ezt most is így gondolom, abból csak egy van. Az elmúlt hónapokban Tibi többször is érdeklődött, hogy vagyok, mit tudnék vállalni, milyen terveim vannak a jövőre nézve, és bevallom, egy ideje nagy motivációt éreztem magamban. Ennek az az oka, hogy az utóbbi időszakban megtanultam kezelni azt a problémát, ami a gerincemmel kapcsolatos. Megtanultam, melyik fájdalom mit jelent, hogy kell vele bánni, és rövid időn belül kezelni.

A szövetségi kapitány a hétvégi Magyar Kupa négyes döntő után nevezi meg annak a 16 játékosnak a nevét, akik elkezdik a felkészülést a belgrádi kontinensviadalra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik